De voorstelling SOAP is om meerdere redenen bijzonder. (foto: David Moirkey, Reuters)
De voorstelling SOAP is om meerdere redenen bijzonder. (foto: David Moirkey, Reuters) Foto: David Moirkey Reuters

'Een natte droom die tot leven komt'

Water, heel veel water, zes badkuipen en natte verleidelijke capriolen, dat is 'SOAP' waar heel New York als een baksteen voor viel. En één van de internationale voorstellingen die komend seizoen op het podium van Theater de Veste staan.

Het Delftse theater timmert internationaal flink aan de weg met producties van Nieuw-Zeeland tot Canada.
De Canadese groep 7Fingers brengt magisch en mystiek circustheater dat geheel in het teken staat van de Nederlandse schilder Jeroen Bosch. Uit Israël komt de crème de la crème van de moderne dans: L-E-V-V Dance Company en de Nieuw-Zeelandse Trygve Wakenshaw is een hit op alle internationale theaterfestivals. Stuk voor stuk bijzondere producties die slechts op een paar plekken in Nederland te zien zijn. Het is theaterdirecteur Jan Bartels gelukt om ook Delft in deze tournees te laten opnemen.
Het nieuwe theaterprogramma wordt aankomende week aan het grote publiek gepresenteerd. Bij het doornemen van het aanbod vallen veel nieuwe namen en gezelschappen op en dat maakt nieuwsgierig. Maar ook alle grote cabaretiers als Youp van 't Hek, Wim Helsen en Sara Kroos en de rising star Patrick Laureij zijn aanwezig. Met zo'n 200 voorstellingen komt alles wat je seizoen 16|17 moet en wilt zien naar de Delftse schouwburg. Verrassend zijn de theatercolleges van onder anderen George van Houts, initiatiefnemer van De Verleiders, het zeer succesvolle theatergezelschap dat maatschappelijke issues op komische wijze aan de kaak stelt en Damian Denys die hoge ogen gooide tijdens het tv-programma 'Zomergasten'. Met veel randprogramma's voor en na afloop die aanzetten tot discussie mengt het theater zich onder leiding van onze stadsfilosoof Hubertus Bahorie in het maatschappelijk debat. Een droom van een programma.
De verkoop begint op vrijdag 29 april en dan is ook de brochure 16|17 af te halen aan Vesteplein 1. Bel voor meer info naar 015-2121312 of kijk op www.theaterdeveste.nl.