Afbeelding
Foto:

De Klis viert het voorjaar met een hippe en moderne braderie – en meer

In het Delftse winkelgebied is zaterdag 16 april nog meer leven in de brouwerij. Dan is tussen 11.00 uur en 18.00 uur een braderie met volop kramen van Delftse winkeliers.

Daar blijft het niet bij. De braderie gaat gepaard met de live-muziek van Record Store Day, voor de deur bij Velvet Music. Kinderen kunnen zich vermaken op springkussens en ze kunnen worden geschminkt. Verder zijn er straatmuzikanten aanwezig. Delftse ondernemers bevolken de vele kramen, die te vinden zijn aan de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht, de Wijnhaven, de Cameretten en het Vrouwjuttenland. In deze straten voeren handel, ambacht en cultuur al 800 jaar de boventoon. En nog steeds bruist het in dit stukje binnenstad vol monumentale winkelpandjes nog altijd van leven. Van de hipste winkels tot bijzondere horeca.
Leon Korevaar van Bakker Suikerbuik zit in de activiteitencommissie van de winkeliersvereniging De Klis. Die club zit niet bepaald stil. "De Klis is een hartstikke leuk winkelgebied, waar steeds meer jonge ondernemers hippe en trendy zaakjes beginnen", vertelt hij. Alleen om die reden is De Klis al een bezoekje waard. "Daarnaast willen we dit gebied aantrekkelijk houden door leuke activiteiten te organiseren. Zo hadden we hier vorige winter Het Sinterklaashuis, voor de Wijnhaven stond een wensboom waarin bezoekers een wens konden ophangen en we hebben een puzzeltocht met chocoladeletters in etalages georganiseerd."

Braderie
Het voorjaar wordt in De Klis gevierd met een braderie. En al bij het organiseren hiervan bleek dat in dit gebied steeds beter en intensiever wordt samengewerkt. "We hoopten vooraf op twintig deelnemers, maar we hadden er al gauw 55 gevonden die mee wilden doen aan de braderie. Vroeger hielden ondernemers kennis vaak voor zichzelf. Tegenwoordig wordt alles gedeeld en alle winkeliers hier gunnen elkaar wat. Dat maakt dit tot een nog leuker en aantrekkelijker winkelgebied dan het al was. De Negen Straatjes in Amsterdam werden vaak als voorbeeld gezien. Wat je daar al jaren ziet, gebeurt hier nu ook: als er een winkel vrij komt zit er al gauw weer een ander in."
De Klis is hip and happening en dat zal het zeker ook zaterdag 16 april zijn. "Hartstikke gaaf dat al die lokale ondernemers dan iets extra's doen en zich nog meer uitsloven voor nog meer winkelbeleving…"
Komt dat zien – en beleven. De braderie is van 11.00 uur tot 18.00 uur. Zie voor meer informatie de Facebook-pagina van De Klis.

Afbeelding