Fysiotherapeuten Gerald van Vollevelde, Carmen Urago en Tessa van Ommen. Op de achtergrond assistente Elly van Puffelen.
Fysiotherapeuten Gerald van Vollevelde, Carmen Urago en Tessa van Ommen. Op de achtergrond assistente Elly van Puffelen. Foto: Dennis van den Berg

Therapeuten Fysio Delft-Zuid gaan voor hun patiënten tot het uiterste

DELFT - Wie een goede fysiotherapiepraktijk zoekt, waar de fysiotherapeuten volop aandacht en tijd aan hun patiënten besteden, is helemaal op zijn of haar plaats bij Fysiotherapie Delft-Zuid.

De praktijk is weliswaar gevestigd in wooncentrum de Vijverhof, maar de zes therapeuten richten zich niet uitsluitend op de Vijverhofbewoners. Iedereen die een fysiotherapeut wil raadplegen, kan hier terecht.
Het therapeutenteam heeft de laatste jaren vakinhoudelijk behoorlijk geïnvesteerd in kennis en kwaliteit. Er zijn vier oedeemtherapeuten actief, die patiënten bijzonder goed kunnen helpen met het draineren van vochtophopingen in bijvoorbeeld benen en armen. "Mensen die door een behandeling van of operatie aan een ziekte zoals borstkanker lymfeklieren zijn kwijtgeraakt, kunnen onze hulp bij het verbeteren van hun vochthuishouding goed gebruiken", vertelt fysiotherapeute Tessa van Ommen. Ook helpen zij met het sporten tijdens en na de chemotherapie, het behandelen van littekenstijfheid, het aanmeten van steunkousen en het re-integratieproces ten aanzien van werk en sport. "Daar gaan Tessa en haar collega's tot het uiterste in. Ze hebben echt eer van hun werk als ze iemand optimaal en op maat hebben kunnen helpen", verklaart praktijkassistente Elly van Puffelen. "In deze praktijk wordt de patiënt behandeld als een mens, niet als een nummer."
Een andere bijzondere methode die bij Fysiotherapie Delft-Zuid in de praktijk wordt gebracht, is de triggerpoint therapie. Spierknoopjes worden met de hand of een 'dry needle' (acupuntuurnaald) aangeprikt, waardoor deze kort en heftig hun spanning ontladen.

Hooikoortsklachten
Rekbare tape is een middel dat veel fysiotherapeuten gebruiken om klachten te verlichten. "Maar wist je dat wij deze tape gebruiken om hooikoortsklachten en COPD te verlichten?" vraagt Van Ommen. "Wij brengen de tape op een speciale manier op de rug aan, waardoor het ruggenmerg dat in contact staat met de longen wordt beïnvloed." Fysiotherapie Delft-Zuid biedt de eerste behandeling van deze luchtwegtherapie gratis aan, zodat mensen aan den lijve kunnen ondervinden of het werkt. Eind april start Fysiotherapie Delft-Zuid op de dinsdagen met een wandelgroep, voor iedereen die ongeveer een uur kan lopen. Om 12.00 uur gaat men vanaf de praktijk aan het Zagwijnpad 1 van start. Meer weten? Ga naar www.fysiodelftzuid.nl, bel 015 – 2620285 of stuur een WhatsApp via 06 – 46139952.