Honji Wang en Sébastian Ramirez vormen een verrassend duo. (foto: Nika Kramer)
Honji Wang en Sébastian Ramirez vormen een verrassend duo. (foto: Nika Kramer) Foto: Jesper Neeleman

'Living poetry' door fabelachtig internationaal dansduo

Hij is een Fransman met Catalaanse en Spaanse wortels, zij is een Duitse met Koreaanse ouders. Samen wonen Sébastien Ramirez en Honji Wang in Berlijn, de metropool die de laatste jaren een ware magneet is gebleken voor mensen uit alle windstreken. Aanstaande dinsdag – 12 april – zijn zij te gast in Delft bij Theater de Veste.

In het prachtige en poëtische 'Monchichi' vormen Wang en Ramirez een verrassend duo. Samen onderzoeken ze hun relatie met 'de ander'. Ramirez is van huis uit een hiphopper, en niet de minste. In 2007 stond hij in de mondiale top twintig van beste b-boy dansers – staat voor mediterrane levendigheid. Zij – klassiek geschoold – staat voor soepelheid en Aziatische muzikaliteit. Samen in perfecte balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke.
'Monchichi' is zo een zelfportret met zowel humor en zelfspot als poëzie. De titel verwijst naar een schattig Japans speelgoedaapje waarvan sinds de lancering in 1974 wereldwijd miljoenen zijn verkocht; kennelijk gaan sommige dingen over culturele grenzen heen.

Samenwerking met
Madonna

In hun duet nemen Ramirez en Wang telkens andere gedaanten aan om verschillende aspecten van hun identiteit te etaleren. Hun ontmoetingen lopen niet zelden uit op een botsing. Niet alleen als gevolg van hun 'etnische bagage', maar ook door hun verschillende dansachtergronden. Jasper Weck van Theater de Veste kan deze voorstelling van harte aanbevelen, geeft hij aan. "De internationale pers had niets dan lovende woorden over voor dit bijzondere duet. Op prachtige wijze richten zij zich niet alleen op culturele diversiteit, maar ook weten ze twee danswerelden die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen, wonderwel samen te laten gaan."
Eerder maakte het duo een choreografie voor Madonna, voor haar laatste wereldtournee.
Benieuwd? Kom op dinsdag 12 april naar Theater de Veste. Zie voor informatie en tickets de website www.theaterdeveste.nl