Leerlingen kregen donderdag een rondleiding. (foto: Marco de Swart)
Leerlingen kregen donderdag een rondleiding. (foto: Marco de Swart) Foto: Marco de Swart

Leerlingen nemen kijkje bij nieuwbouw Scholencombinatie Delfland

DELFT - Leerlingen en docenten van Scholencombinatie Delfland hebben donderdag een rondleiding over de bouwplaats gekregen om de vorderingen van de nieuwbouw van dichtbij te bekijken.

Om nu alvast voor de omgeving zichtbaar te maken wat er precies in het gebouw gevestigd wordt hebben leerlingen, in samenwerking met Werkplaats Spoorzone Delft en DP6 Architectuurstudio, kleurrijke doeken ontworpen en deze bevestigd op de bouwhekken rondom de plek waar de nieuwbouw plaatsvindt. De doeken werden voorafgaand aan de rondleiding opgehangen aan de bouwhekken rondom de nieuwbouw van de school. Leerlingen Jessica van der Horst, Alex den Dekker en Romy de Ruiter en hun docent Nikkie Lutgerhorst hebben samen met architect Jimmy van der Aa van DP6 Architectuurstudio hun creatieve ideeën in het definitieve ontwerp gegoten. Daarbij zijn ze op werkbezoek geweest bij de architectuurstudio aan het Doelenplein.
De aannemer is in november 2015 gestart met de nieuwbouw van de school, op de hoek van de Westlandseweg en de Van Bleyswijckstraat. Inmiddels is de ruwbouw van de vloeren en de wanden voor de begane grond en de eerste verdieping gereed. De nieuwbouw is naar verwachting in november 2016 gereed. Leerlingen, docenten en andere gebruikers van de school nemen vanaf dat moment hun intrek in het nieuwe gebouw. Zij zitten momenteel nog tijdelijk in de VMBO-locatie aan de Juniusstraat.