Let bij de aanschaf van zonnepanelen altijd op het keurmerk.
Let bij de aanschaf van zonnepanelen altijd op het keurmerk. Foto:

Zonnepanelen van Solar-Box: duurzaamheid ten voeten uit

DEN HOORN – Zonnepanelen zijn voor veel huizenbezitters uitgegroeid tot hét symbool van duurzaamheid. De aanzienlijke besparing die je met zonnepanelen op de maandelijkse lasten kunt realiseren, is al lang niet meer de enige reden tot aanschaf. Het duurzaamheidaspect behoort niet langer tot het monopolie van milieufanaten.

"Momenteel zien we dat er veel mensen zijn die ook vanuit andere standpunten zonnepanelen kopen. Het doel is altijd hetzelfde: het maximale behalen met de aanschaf van de zonnepanelen, ongeacht of dit nu dus geld of CO2-besparing is," geeft Wouter van den Heuvel van Solar-Box Zonnepanelen aan. Het grootste effect wordt bereikt met zonnepanelen die de goedkoopste stroom maken. Of het nu gaat om het milieu of de portemonnee, zonnepanelen die de goedkoopste stroom maken, besparen het meest en zijn dus het best. "Dit rekenen wij dan ook altijd voor iedereen apart uit. De stroom van een installatie op het noorden is natuurlijk duurder dan die van panelen op het zuiden", onderstreept Wouter. "Elke offerte moet dan ook honderd procent maatwerk zijn."
Naast de keuze uit de verschillende materialen zijn er momenteel ook veel aanbieders om uit te kunnen kiezen. Waar doe je nu goed aan? "Eigenlijk is het voor zonnepanelen niet anders dan voor andere producten. Alle waar naar zijn geld", stelt Wouters collega Paul van der Ven. "Mensen gebruiken steeds meer hun verstand en kopen gelukkig minder op de laagste prijs bij een willekeurige aanbieder, maar gaan liever naar de lokale specialist." Waar herken je die aan? Gelukkig blijken er prima certificeringen en keurmerken te zijn, waaraan een gedegen Solarteur te herkennen is. Zonnekeur, VCA*, SEI: deze keurmerken geven aan of een installateur zijn vak serieus neemt.
Wie meer wil weten over deze duurzame methode van energie opwekken, kan voor een gedegen advies terecht bij Solar-Box Zonnepanelen aan de Hooipolderweg 15 in Den Hoorn. Tel. 0174 – 725700, website www.solar-box.nl.