Delft is een echte studentenstad. En met het groeiend aantal studenten in de stad, groeit ook het aantal fietsen. Met alle gevolgen van dien... (foto: archief)
Delft is een echte studentenstad. En met het groeiend aantal studenten in de stad, groeit ook het aantal fietsen. Met alle gevolgen van dien... (foto: archief) Foto: Koos Bommelé

Groen licht voor derde ondergrondse fietsenstalling bij station

DELFT – Station Delft telt momenteel te weinig stallingsplaatsen voor fietsen, maar daar komt verandering in. Het ministerie van I&M heeft een subsidie toegezegd voor de realisatie van een derde ondergrondse fietsenstalling, die vanaf 2019 in gebruik wordt genomen.

Volgens prognoses heeft Delft in het jaar 2030 ruim 10.000 stallinsgplekken nodig bij het station. De huidige ondergrondse stalling telt 5000 plekken, in de tijdelijke buitenstalling kunnen 3700 fietsen worden neergezet. Een tweede ondergrondse stalling aan de achterzijde van het station, de Coenderstalling, is in aanbouw. Hier kunnen vanaf 2017 nog 2700 fietsen worden gezet. En daarmee zijn we er dus nog niet.
Delft wil daarom een derde stalling. Kosten: 7,6 miljoen euro. Vanuit regionale en provinciale subsidies is 2,8 miljoen euro beschikbaar. Het ministerie draagt nu ook 3,5 miljoen euro bij. De resterende 1,3 miljoen euro mag Delft betalen. Wethouder Lennart Harpe is bijzonder blij met toegezegde financiële steun. "De realisatie van de derde stalling kan nu worden meegenomen bij de planontwikkeling voor Nieuw Delft, in de directe omgeving van het station", reageert hij. "We kunnen de derde stalling straks ondergronds verbinden met de twee andere stallingen. Dit biedt forenzen veel comfort en houdt de stationsomgeving bovengronds vrij van gestalde fietsen. Hiermee hebben we een prachtige oplossing voor het fietsparkeren, zowel voor de korte als de lange termijn."
Ook de Fietsersbond Delft is blij, laat voorzitter Marien Vermeer desgevraagd weten. "Dit is heel prettig. Als het bij twee stallingen was gebleven, zou dat onvoldoende zijn geweest."
De Fietsersbond was hierover daarom al langere tijd in overleg met de gemeente. "Het stallingsprobleem op station Delft is vooral gaande op momenten dat de ene groep fietsers nog niet uit de stalling weg is als de andere hier al arriveert om hun fietsen te stallen. Studenten gaan rond half 9 richting college, forenzen die buiten Delft werken zoeken voor die tijd al een plekje. Ze kunnen dan naar de buitenstalling, maar velen vinden dat onveilig. De tijdelijke stalling is bovendien oud. De wat hogere fietsen passen niet onderin en veel ouderen vinden het moeilijk hun fiets op de hogere rekken te plaatsen. We hebben veel klachten over de stallingsproblemen bij het station binnen gekregen. Sommige Delftenaren zijn zelfs van armoede weer terug naar huis gefietst omdat ze hun fiets simpelweg niet kwijt konden bij het station. Gelukkig lijkt het vanaf 2019 allemaal in orde te komen."