Jong danstalent komt in actie tijdens Delft Moves.
Jong danstalent komt in actie tijdens Delft Moves. Foto: Jesper Neeleman

Support lokaal talent tijdens Delft Moves festival

Vijftien danstalenten gaan aanstaande zaterdag 2 april schitteren op het grote podium van Theater de Veste aan het Vesteplein. Dat is spannend en zij kunnen natuurlijk alle steun van de wereld gebruiken.

Daarom een oproep aan alle Delftenaren, Delvenaren en iedereen die dit leest om op zaterdag 2 april hen te komen aanmoedigen.

Battle on the Dancefloor
Tijdens het jaarlijkse Delft Moves festival dat door Theater de Veste wordt georganiseerd, gaat elke editie veel aandacht uit naar lokaal danstalent. Dit jaar zijn dit kids in de leeftijd van 9 tot en met 19 jaar aan de slag gegaan met choreograaf en b-boy van het eerste uur: Lloyd Marengo.
Hij is een ster wanneer het gaat om coachen en trainen van talent. Dat bewees hij onlangs nog bij de populaire TV-show 'Battle on the Dancefloor' op RTL5.

Choreografie
Zijn korte en krachtige choreografie met de titel 'On the Block' gaat over het creatieve samenspel van de groep en met elkaar genieten door te jammen en te dansen. Zoals jongeren horen te leven en te zijn. Een sport als basketbal en streetstyles zijn hierin nauw met elkaar verweven. Dit past geheel in het thema van het festival van Delft Moves: 'sport & dans'.

Swingend programma
Niet alleen 'On the Block' is te zien en gaat op zaterdag 2 april in première.
De festivalorganisatie van Delft Moves heeft nog veel meer swingende onderdelen voor het publiek in petto. Zo zijn er spannende battles, is er een mini choreo competitie en is er een hele leuke 'Just Dance Live' afterparty. Dit laatste is een live-versie in het theater waar iedereen aan mee kan doen, naar de populaire game 'Just Dance'.

Meer informatie
Benieuwd? Geprikkeld? Uitgedaagd? Delft Moves festival heeft een speciale communitypagina op Facebook. Deze is te vinden via de volgende links: hiervoor www.facebook.com/delftmoves.
En kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets op de website www.theaterdeveste.nl