Bezoekers van de tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven krijgen met Valentijnsdag een speciaal cadeautje. (foto: Lothar Wolleh)
Bezoekers van de tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven krijgen met Valentijnsdag een speciaal cadeautje. (foto: Lothar Wolleh) Foto: Lothar Wolleh

Met je Valentijn naar Kijk, Jan Schoonhoven

De tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven gaat bijna sluiten: zondag 14 februari is de laatste dag. Voor Delftenaren die nog niet zijn komen kijken, of nóg eens willen genieten van het werk van hun stadgenoot, heeft Museum Prinsenhof Delft een speciaal Valentijnscadeautje.

Op Valentijnsdag kun je namelijk samen met je geliefde de tentoonstelling komen bekijken. Helemaal voor niks! Dus kom op 14 februari naar Museum Prinsenhof Delft en vraag bij de kassa naar de Valentijnsactie.
Kijk, Jan Schoonhoven werd op 31 oktober geopend en is afgelopen maanden zeer goed bezocht. Jan Schoonhoven (1914-1994) wordt gezien als één van de meest toonaangevende Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. Vanaf het einde van de jaren '50 ontwikkelt hij met zijn befaamde reliëfs van karton, krantenpapier en verf een volstrekt eigen artistieke vormentaal. Schoonhoven heeft heel zijn leven in Delft gewoond en gewerkt. Hij was een man van de details en van het 'kijken'. Onopvallende details uit het Delftse straatbeeld – een stoep van natuursteen, een ijzeren paaltje of een historische hekje – waren voor hem een belangrijke bron van inspiratie. Ervaar in het museum hoe Schoonhoven op meesterlijke wijze Delft gebruikte in zijn werk.
De tentoonstelling in Museum Prinsenhof is door verschillende dag- en weekbladen zeer positief besproken. Vooral de manier waarop de expositie ingaat op de invloed van licht en schaduw op de werken wordt geroemd. In nauwe samenwerking met de TU Delft is een speciale lichtsimulatie ontwikkeld, die laat zien welke invloed lichtval heeft op de perceptie van Schoonhovens werk.
Op 12 december ontving Kijk, Jan Schoonhoven een zeer speciale bezoeker. Prinses Beatrix werd door directeur Patrick van Mil rondgeleid en zij was zeer complimenteus over de tentoonstelling. Ook benieuwd naar de werken van Jan Schoonhoven? Bezoek dan deze week nog de tentoonstelling, of kom zondag 14 februari naar het museum en maak gebruik van de speciale Valentijnsactie. Bel voor meer info naar 015-260 23 58 of kijk op de website www.prinsenhof-delft.nl.