Cees van der Zande, binnen Reinier de Graaf projectdirecteur nieuwbouw, sloopt met zichtbaar plezier de oudbouw. (foto: Fred Nijs)
Cees van der Zande, binnen Reinier de Graaf projectdirecteur nieuwbouw, sloopt met zichtbaar plezier de oudbouw. (foto: Fred Nijs) Foto: Fred Nijs

Sloop van het oude ziekenhuis is begonnen

DELFT - De sloop van het voormalige B-gebouw van het Reinier de Graaf Gasthuis is woensdag begonnen. Op deze locatie komt een bezoekersparkeergarage. Afgelopen maanden zijn de oude ziekenhuisgebouwen van binnen leeggehaald. De komende tijd wordt ook de buitenkant gesloopt en gaat alles tegen de vlakte. Bij de sloop van het leegstaande ziekenhuis worden geen sloopkogels of dynamiet gebruikt, maar scharen. Bijna chirurgisch worden de betonnen kolossen van boven naar beneden losgeknipt. De sloop duurt naar verwachting tot juni 2016. Daarna start de bouw van de parkeergarage. Naast de garage wordt op de plek van B-gebouw het definitieve voorplein ontwikkeld. De sloop van het voormalige H-gebouw staat gepland tussen april en november 2016. Hier komt parkeergelegenheid voor medewerkers.