Afbeelding
Foto:

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 11 februari 1996. Even daarvoor zijn 73 jongeren geënquêteerd over het uitgaansleven in Delft. Zij blijken vooral te willen feesten op muziek uit de Top 40, mellow, trance en gabber. Favoriete dj onder Delftse jongeren blijkt DJ Paul.
Ook de TU Delft gaat onderzoek doen, maar naar iets heel anders: problemen met dagelijkse producten. De universiteit zoekt daarom mensen die weleens denken: 'Hoe moet ik deze videorecorder toch bedienen?' Rover Daamen en Patricia Gorissen hebben vernomen dat Delft alle buurthuizen wil sluiten en pleiten in een brief voor het behoud van Buurthuis De Molshoop, waar de twee jongeren met biljart- en klaverjasactiviteiten 'van de straat' worden gehouden.
Een Long-Fong drakenmenu voor twee personen kostte 82 gulden 50, voor 500 gram magere hamlappen moesten 5 gulden 49 worden neergelegd.