Sjoerd Hoornweg is tegenwoordig de vaste rechtsbuiten van SEP en hoopt op die plek ook met doelpunten belangrijk te kunnen zijn. (foto: Roel van Dorsten)
Sjoerd Hoornweg is tegenwoordig de vaste rechtsbuiten van SEP en hoopt op die plek ook met doelpunten belangrijk te kunnen zijn. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Als de afwerking op orde blijft, komt het wel goed met SEP

DELFT - SEP sleepte zondagmiddag in een knotsgekke derby tegen Full Speed een punt in de wacht. Vijf minuten voor tijd keken de roodgelen nog tegen een 0-3 achterstand aan, maar in de slotfase werd de stand gelijk getrokken.

Daarmee werd een broodnodig punt behaald, want SEP bevindt zich in de onderste regionen van de ranglijst. "Het is ook een verdiend punt", vindt SEP-aanvaller Sjoerd Hoornweg. "Want we hebben het er op doorzettingsvermogen uitgesleept. Ik vind ook dat we de hele wedstrijd beter waren, maar dat we niet goed omgingen met onze kansen. Gezien het scoreverloop ben je dan tevreden met een punt, maar ik denk dat er meer in had gezeten. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat een gebrek aan scorend vermogen ons opbreekt."

"HET LEEK ME LEUK OM MET ZIJN VIEREN IETS NEER TE ZETTEN"
De 21-jarige buitenspeler zit voor het tweede seizoen bij de selectie van SEP, maar doorliep het overgrote deel van zijn opleiding bij d.v.v. Delft. Daar speelde hij vooral als rechtsback."Maar ik heb de stap gemaakt omdat mijn vader hier trainer was en mijn beide broers hier spelen. Het leek me leuk om met zijn vieren iets neer te zetten, maar daar is het helaas niet van gekomen. Het bestuur besloot toen ik kwam niet met mijn vader verder te gaan. Dat vond ik jammer, maar het is natuurlijk ook hun goed recht. Daarna besloot mijn broer Pim begin dit seizoen een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Schipluiden, waar ik ook wel begrip voor kan opbrengen. Ik ben hier in ieder geval prima opgenomen in de groep en ik heb hier inmiddels heel wat vrienden. Dat gezelligheidsaspect speelt bij SEP ook gewoon een heel belangrijke rol."
De naam Hoornweg is dus zeker niet onbekend bij SEP, integendeel. Voor de jongste telg uit de familie brengt dat geen extra druk met zich mee. "Natuurlijk wil je de naam van de familie hooghouden, maar ik doe altijd mijn uiterste best. Het leuke is dat ik dit seizoen vaker met het eerste mee mag doen en dat mijn broer Jeroen dan linksbuiten is en ik rechtsbuiten. Soms ruilen we van positie. Het blijft natuurlijk iets bijzonders om met je broer in een elftal te spelen."
Hoornweg werd begin vorig seizoen door Marco Lange bij de selectie gehaald, maar speelde zijn wedstrijden toen vooral in het tweede elftal. "Daar kwam ik regelmatig tot scoren, maar dat is me in het eerste elftal nog niet gelukt. We scoren dit seizoen sowieso moeilijk. Daarom is het mooi dat Tyler van Baalen, een A-junior, het zondagmiddag twee keer voor ons deed. Hij is een echte spits, dat heeft hij ook in het 16-23 elftal regelmatig laten zien. Verder is Rutger Kooman natuurlijk ook een prima spits."

"WE ZIJN NIET WEGGESPEELD"
Ondanks het feit dat SEP op de ranglijst momenteel een nacompetitieplek bezet, is Hoornweg niet bang dat SEP zich via de reguliere competitie niet veilig weet te spelen. "Want we zijn dit seizoen nog niet één wedstrijd weggespeeld. Van de ploegen onder ons moeten we sowieso winnen en ook in andere wedstrijden zullen we zeker punten halen."
De eerstvolgende wedstrijd waarin dat kan is dit weekend in de inhaalwedstrijd tegen laagvlieger HMC, die geen doorgang vond omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen. Hierdoor moet SEP in het carnavalsweekend tóch aantreden. "Er zullen zeker heel wat spelers carnaval gaan vieren, net als afgelopen weekend", vertelt Hoornweg. "Maar dat mag zeker geen invloed hebben op de prestaties op het veld. Op zondagmiddag om twee uur staan we er gewoon allemaal. Zelf zal ik ook naar de stad gaan en ook al is de intentie er wel om op te passen, zal het lastig worden om eerder naar huis te gaan of een biertje minder te drinken als je eenmaal middenin het feestgedruis staat. Maar dat is ook wat SEP zo'n leuke club maakt."