De Smart Ekolectric.
De Smart Ekolectric. Foto:

Smart Ekolectric: duurzaam elektrisch rijden

REGIO - Het project Ekolectric van Accenda BV, partner van HighTechCentreDelft, is één van de vijf genomineerden voor de Pro-Motor Award 2016. De Pro-Motor Award is een nieuwe prijs om projecten en ideeën uit de samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven en overheid te belonen.

De Ekolectric is een elektrische auto die door het bedrijf Accenda BV is ontwikkeld in samenwerking met MBO, HBO, Universiteit en professionals uit de praktijk. Voor 2016 is de uitdaging om een waterstof-toepassing te integreren om de Ekolectric nog duurzamer te maken. Accenda BV werkt hiervoor voortdurend samen met studenten van ROC Mondriaan, De Haagse Hogeschool en de TU Delft, die samenkomen in het HighTechCentreDelft. Studenten wordt zo de kans geboden om mee te werken aan de ontwikkeling van innovatieve producten die daadwerkelijk op de markt worden gebracht.

Publiek-private
samenwerking

De Pro-Motor Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en is bedoeld om publiek-private samenwerkingsverbanden in het beroepsonderwijs te stimuleren en belonen. Onder leiding van voorzitter Ab van der Touw, topman van Siemens Nederland, heeft een jury in totaal achttien inzendingen uit MBO en HBO kenniscentra beoordeeld. Succesvolle ideeën die opkomen bij een bevlogen docent, ondernemer of student, belonen en aanwakkeren, dat is waar de Pro-Motor Award voor staat, met als ondertitel 'promoting ideas'. De prijs wordt op 3 februari 2016 uitgereikt.

HighTechCentreDelft is vorig jaar gestart door een initiatief van regionale high-techbedrijven samen met ROC Mondriaan en de Gemeente Delft. Het biedt studenten een up-to-date oefenmogelijkheid met de nieuwste high-tech apparatuur. HTCDelft is een antwoord op de toenemende vraag naar goed opgeleid technisch personeel en de snelle ontwikkeling in de techniek. Het centrum is gevestigd naast Betafactory van De Haagse Hogeschool, een logisch plek vanwege de nauwe samenwerking tussen MBO- en HBO-studenten in de techniekopleidingen.