Het pand van AAme Accountants en Belastingadviseurs. Inzet (van boven naar beneden): Ronald van Leeuwen en Pauline Deelen-Aarts.
Het pand van AAme Accountants en Belastingadviseurs. Inzet (van boven naar beneden): Ronald van Leeuwen en Pauline Deelen-Aarts. Foto:

Ondernemers in goede handen bij AAme Accountants & Belastingadviseurs

DELFT – Steeds meer mensen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Maar daar komt wel een stukje boekhouden bij om de hoek kijken. Schakel hiervoor de vakkundige medewerkers van AAme Accountants & Belastingadviseurs in.

Veel bedrijven hebben het in de eerste weken van het jaar relatief rustig, maar voor AAme Accountants & Belastingadviseurs breken dan juist de drukke tijden aan. De balansen over het voorbije jaar worden opgemaakt, de jaarrekeningen gepresenteerd en de aangiftes omzetbelasting voorbereid. "Januari is een topdrukte maand voor ons bedrijf", weten Ronald van Leeuwen en Pauline Deelen-Aarts uit ervaring. Beiden werken als manager en openbaar accountants bij AAme: Van Leeuwen maakt al ruim twintig jaar deel uit van het AAme-team, Deelen-Aarts is sinds drie jaar in dienst van het accountants- en advieskantoor. "Maar ook in de maanden daarna, als de aangiften inkomstenbelasting gedaan moeten worden, is er volop werk aan de winkel voor onze medewerkers." Daar horen tevens de aangiftes van een groot aantal expats bij, die doorgaans niet zo thuis zijn in het Nederlandse belastingsysteem. AAme Accountants & Belastingadviseurs telt zo'n 25 medewerkers en bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder AAme Accountants en Belastingadviseurs, AAme Administraties, AAme Salarisadviseurs, AAme Contractor Solutions en AAme Payrolling Solutions. De link met Delft zit 'm met name in het accountancy- en fiscale gedeelte: veel Delftse ondernemers maken voor hun boekhouding en fiscale zaken gebruik van de diensten van AAme. "Zowel de zzp'ers als ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf weten ons te vinden voor ondersteuning en advies. Niet alleen vanuit de detailhandel en de horeca, maar bijvoorbeeld ook studenten en oud-studenten van de TU Delft die gestart zijn met een eigen onderneming. We hebben diverse startende ondernemers uit de YES!Delft incubator in onze portefeuille. Bij ondernemen hoort ook boekhouden en financiën, maar veel ondernemers vinden het prettig als hen dat door ons uit handen wordt genomen", legt Van Leeuwen uit. Deelen-Aarts vult aan: "Er zijn overigens ook ondernemers die de boekhouding niet volledig bij ons neerleggen, maar die voor bepaalde onderdelen de hulp en kennis van AAme inroepen. Dat maakt ons werk zo leuk en gevarieerd: geen bedrijf en geen ondernemer is hetzelfde."
De financiële wereld is volop in beweging. AAme Accountants & Belastingadviseurs houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten, zodat zij hun cliënten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. "Zo zijn de mogelijkheden om een startende onderneming, een product of een concept te financieren uitgebreid. Als de banken niet thuis geven, kun je bijvoorbeeld door middel van crowdfunding of een subsidie toch een startkapitaal bijeenkrijgen", verduidelijkt Deelen-Aarts. "Daarnaast maken we in onze adviesgesprekken regelmatig de toekomstplannen helder en simpel bespreekbaar. 'Keep it simple' is niet voor niks ons motto", aldus Van Leeuwen. AAme Accountants & Belastingadviseurs is gevestigd aan de Olof Palmestraat 24 in Delft (langs de A13). Tel. 015 – 2158815 of www.aame.nl.