'Het was een storm in een glas water'

DELFT - Er was afgelopen weekend enige commotie op het terrein van DHC. De wedstrijd tussen de D1-elftallen van DHC en REMO werd gadegeslagen door een groot aantal politieagenten.

"Uiteindelijk was er sprake van een storm in een glas water", reageert DHC-bestuurslid Dik Schreuders. "Eén van de supporters van de bezoekers deed even een beetje raar, maar de situatie was snel onder controle. Tot mijn verbazing was de politie ineens met zo'n twintig man en zes auto's uitgerukt."
De politie had dan geen melding gekregen, laat zij via een woordvoerder weten. "Waarschijnlijk heeft één van onze agenten iets gezien en waren ze toevallig in de buurt. Omdat er op zaterdagmorgen meestal niet zoveel gebeurt, zijn er ook andere wagens op afgekomen. We hebben niet hoeven ingrijpen en er zijn geen arrestaties verricht."
Overigens laat de woordvoerder van de sterke arm der wet weten dat in het voetbal sowieso niet heel veel geweld voorkomt. "Het gebeurt weleens bij de oudere jeugd dat er wat onvriendelijkheden zijn, maar dat zijn incidenten. In onze regio is dat niet anders dan elders."
Uiteindelijk was er dus een hoop gedoe om niks. "Al hebben we wel aan de betreffende club doorgegeven dat de man zich niet heeft gedragen zoals hoort", besluit Schreuders.