Het hoofdgebouw van het Grafisch Lyceum Rotterdam is weer helemaal van deze tijd.
Het hoofdgebouw van het Grafisch Lyceum Rotterdam is weer helemaal van deze tijd. Foto:

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is weer als nieuw

Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt innovatief onderwijs op het gebied van media, design en technologie. De school biedt vier vmbo-leerwegen en een scala aan mbo-opleidingen: Mediavormgeven, Mediamanagement, Redactioneel medewerker, Medewerker creatieve productie, Sign, Allround DTP, Mediatechnologie, AV productie en Podium- en evenemententechniek. De afgelopen twee jaar werd het hoofdgebouw aan de Heer Bokelweg 255 in Rotterdam in een nieuw jasje gestoken. De school beschikt nu over grote open lesruimtes met een atelierachtige sfeer, instructielokalen en moderne praktijkruimtes, zoals televisie- en theaterstudio's en een 'productiehuis' waar alles draait om print- en drukwerk. Tal van grote wanden in de school zijn voorzien van het kleurrijke, creatieve werk van de studenten. De vernieuwde setting biedt het Grafisch Lyceum Rotterdam de kans het onderwijs verder te moderniseren. In het vernieuwde gebouw kunnen de studenten van verschillende vakopleidingen goed samenwerken in teams, net zoals dat gebeurt in de creatieve industrie. In afwisselende projecten, uitgebreide stages en grote beroepsopdrachten leren ze waar het in de praktijk om gaat.
Studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam zijn al een aantal jaar de meest tevreden mbo-studenten in de regio. Dat blijkt uit JOB-monitor, een landelijk tevredenheidsonderzoek. Het Grafisch Lyceum Rotterdam als instelling kreeg in de laatste monitor het rapportcijfer 7,7.
Wie het Grafisch Lyceum Rotterdam van binnen wil bekijken, kan op zaterdag 30 januari de open dag bezoeken. Van 09.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom om voorlichtingen en demonstraties bij te wonen. De vernieuwde mbo-locatie is gevestigd aan de Heer Bokelweg 255 in Rotterdam, de vmbo-afdeling is aan het Stadhoudersplein 35.
Kijk voor alle informatie op www.glr.nl of neem contact op met de school via 088 - 200 15 00 of info@glr.nl.