Carina Hilders: de nieuwe directievoorzitter van het Reinier de Graaf.
Carina Hilders: de nieuwe directievoorzitter van het Reinier de Graaf. Foto:

Carina Hilders is de nieuwe directievoorzitter Reinier de Graaf

DELFT - Prof. dr. Carina G.J.M. Hilders is per 1 januari 2016 de nieuwe directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zij volgt dr. Jaap van den Heuvel op die vorige maand zijn vertrek aankondigde.

Met het oog op 'continuering van de directievoering was het belangrijk per 1 januari 2016 een opvolger te hebben', laat Reinier de Graaf weten. Daarnaast had de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep een sterke voorkeur voor een kandidaat met Reinier-DNA.
Die is in de persoon van Carina Hilders gevonden. Zij is sinds 2002 aan Reinier de Graaf verbonden als gynaecoloog en combineerde deze functie sinds een jaar met die van directeur Medische Zaken.
Bovendien is ze 6 jaar voorzitter van de medische staf geweest en was in die rol ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie met HagaZiekenhuis tot de Reinier Haga Groep.
De Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep is trots op de benoeming van Carina Hilders. Want behalve haar medische en bestuurlijke kwaliteiten en ervaring binnen het ziekenhuis, is zij bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Daarnaast heeft zij binnen de beroepsgroep van medisch specialisten een toonaangevende rol. Zo is Hilders voorzitter geweest van de projectgroep Medisch Specialist 2015 van de Orde van Medisch Specialisten. Binnen het project 'Verspilling in de Zorg' van het ministerie van VWS is zij voorzitter van de projectgroep Curatieve Zorg.