In het Science Centre valt komend weekend weer veel te ontdekken.
In het Science Centre valt komend weekend weer veel te ontdekken. Foto:

Een leerzaam 2016 in het Science Centre

Ook in 2016 zal het Science Centre weer vol zitten met onderzoek en onderwijs. Onderzoek, Ontwerpen en Bouwen, dat is de rode lijn bij de TU Delft en dit zet het Science Centre door in de activiteiten. Door middel van interactieve opstellingen en workshops in het museum maken wij de bezoeker ook komend jaar weer onderdeel van het museum.

Ook deze kerstvakantie zit nog vol met speciale kerstworkshops. Maak de winter gezellig met je winterhuisje met LED-lampjes. Ontdek hoe je met elektrische verf een stroomkring maakt. Jij bent voorbereid op de winter met je eigengemaakte winterhuisje! Of ontdek hoe een stroomkring werkt tijdens een workshop Kerst LED-figuur. Tijdens deze workshop maak je een houten kerstfiguurtje met een LED-lampje voor in de kerstboom. Je kan ook je eigen grote piepschuim sneeuwvlokken maken om mee naar huis te nemen. Je snijdt ze zelf uit met een piepschuimsnijder!
U kunt een workshop volgen tijdens een bezoek aan het Science Centre. Kijk voor meer informatie op de website van het Science Centre.

Voor jong en oud
Het Science Centre is voor jong en oud. 5 december is het vernieuwde Mineralogisch Geologisch museum, in het kort het MGM geopend. Het MGM toont een unieke collectie kristallen, ertsen, fossielen en mineralen. Kom alles te weten over het MGM en volg een van onze rondleidingen in de vernieuwde zaal van de voormalig mijnbouwkunde faculteit. Het is alleen mogelijk om het MGM te bezoeken door mee te doen aan één van de geplande rondleidingen. Deze rondleidingen worden elke zaterdag en zondag om 11:30 aangeboden, het is mogelijk om van te voren telefonisch te reserveren. Bij de rondleidingen is er plek voor 16 bezoekers. Naast de reguliere rondleidingen op zaterdag en zondag is het mogelijk, om voor grote groepen, een arrangement te boeken.
Kijk voor meer informatie op de website www.sciencecentre.tudelft.nl