Concordia won de afgelopen twee jaar de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)
Concordia won de afgelopen twee jaar de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Voetballers luiden het jaar in de zaal uit

DELFT – In sporthal De Buitenhof vindt aanstaande maandagavond vanaf 19.15 uur het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de zaal plaats.

Lange tijd lag het concept van een zaalvoetbaltoernooi onder een dikke laag stof bedolven. De sectie Voetbal van de Sportraad van Delft besloot twee jaar geleden om het toernooi, dat ooit een traditie was, in ere te herstellen. "Dat is goed bevallen", vertelt organisator Dik Schreuders namens de sectie Voetbal. "Daarom wordt het toernooi alweer voor het derde jaar op rij georganiseerd."

Nieuwjaarsreceptie
Volgens de bestuurder moet het toernooi gezien worden als een soort vervroegde nieuwjaarsreceptie. "Want natuurlijk staat het sportieve aspect tussen zeven en tien, als de wedstrijden gespeeld worden, centraal, maar we hopen vooral ook dat de deelnemers na afloop blijven hangen om samen wat te drinken. Iedereen kent elkaar, dus het is een mooie gelegenheid om gezamenlijk het jaar af te sluiten."
Maandag vindt de derde editie van het zaaltoernooi in de nieuwe stijl plaats. "De eerste editie speelden we in de sporthal bij Vitesse Delft en SEP. Toen hadden we twee voorronde-avonden en een finaledag. Dat was teveel van het goede. Vorig jaar vond het gehele toernooi op een zaterdag in de Kerstvakantie plaats in sporthal De Buitenhof. Het grote voordeel daarvan is dat we twee velden tegelijk kunnen gebruiken, zodat het gehele toernooi op één dag gespeeld kan worden. Dit jaar is dat de maandagavond."
Zo kunnen van beide poules de wedstrijden tegelijkertijd plaatsvinden. Poule A bestaat uit Delfia, Delft, SEP en Wippolder en in Poule B nemen Concordia, DHL, Full Speed en Vitesse Delft het tegen elkaar op. Binnen de poules wordt uitgemaakt welke twee ploegen het rond 21.45 in de finale tegen elkaar opnemen. Overigens ontbreken dit DHC, DVC en Ariston '80 dit jaar.

Sociaal gebeuren
De afgelopen twee edities van het toernooi waren een prooi voor Concordia, die in de finales respectievelijk d.v.v. Delft en DHL versloegen. Constante factor in de afvaardiging van die ploeg is doelman Laurens Waling, die de afgelopen edities een schier onneembare vesting bleek. "Ook dit jaar ben ik er weer gewoon bij. Ik vind het heel leuk dat het toernooi georganiseerd wordt. Het sociale gebeuren is natuurlijk heel belangrijk, maar aan de andere kant is het ook wel zo dat als we ergens aan meedoen, we natuurlijk ook willen winnen. Hoe sterk het team is waarmee we aantreden weet ik op dit moment nog niet. De dag erna trainen we gewoon, dus het moet als een zij-activiteit worden gezien, maar we gaan er wel voor!."