Concordia-speler Remco de Ruiter aan de bal, met kort achter hem een tegenstander.
Concordia-speler Remco de Ruiter aan de bal, met kort achter hem een tegenstander. Foto:

Speler in beeld

Naam: Remco de Ruiter
Leeftijd: 22
Club: Concordia
Positie:
Aanvallende middenvelder


-Hoe liep de uitwedstrijd tegen Full Speed, die jullie met 4-2 gewonnen hebben?
"We speelden tegen Full Speed, voorafgaand aan het seizoen de gedoodverfde titelkandidaat. De spelers vielen zeker tegen ons allemaal tegen. Wij speelden ze weg en kwamen al snel op 1-0. Ondanks de gelijkmaker hielden we het overwicht en voor rust kwamen we al weer op voorsprong. Kort na rust de 3-1. Ondanks de controle die we over de wedstrijd hadden, scoorde Full Speed de 3-2. Toen werd het nog aardig spannend, omdat het bevrijdende doelpunt nog lang uitbleef. Uiteindelijk hebben we die vierde kunnen maken."

-En voor jou persoonlijk?
"Deze laatste wedstrijd was voor mij het minst. Vorig jaar veel gekampt met blessures, dit seizoen goed begonnen, maar de laatste twee of drie wedstrijden weer wat minder. Tegen Full Speed was mijn spel echt slecht."

-Heb je daar een verklaring voor?
"Ik kreeg veel tikjes waardoor ik de bal verloor. Jammer dat de scheidsrechter daar niet voor floot. Ik kon er niet goed door in mijn spel komen. Het laatste kwartier ging het wel beter. Het bewijst dat wij een team hebben dat ondanks slecht spel wel weet te winnen."

-Hoe was de scheidsrechter over het algemeen?
"De wedstrijd is door de scheidsrechter uitstekend geleid. Wat mij betreft had hij wel wat eerder kaarten mogen trekken. Doordat hij dat lang niet deed, werd het een nogal harde wedstrijd. Maar daarmee was het wel een echte derby."

-Stond er veel publiek langs het veld bij deze derby?
"Een gemiddeld aantal toeschouwers voor een derby in de derde klasse. Tegen de topper Den Hoorn hebben we wel voor veel toeschouwers gespeeld. Maar ja, dan loopt zo'n heel dorp natuurlijk uit."

-Wat had je anders gedaan als trainer?
"Met twee heel snelle buitenspelers zijn we heel gevaarlijk in de counter. Ik vind dat we het beste wat ingezakter kunnen spelen en dan gevaarlijk vanuit een counter naar voren. Daar zijn we het beste in."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Iedere week bekijk ik het Elftal van de Week. En op internet bekijk ik de cijfers. Niet alleen van mijzelf, maar ook die van de spelers die ik ken en die bij andere clubs spelen. Jammer dat ik door blessures niet alle wedstrijden heb kunnen spelen en daardoor niet in de tussenstand stond."