Zo is het een gewone kledingkast...
Zo is het een gewone kledingkast... Foto: Martijn Linthorst

Trots op... mijn inloopkast

DELFT – Carola van der Burg is samen met haar toenmalige partner Wouter van Veldhoven tien jaar geleden in deze ééngezinswoning aan de Malisingel in Tanthof-West komen wonen.

Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers. Carola en haar voormalige partner hebben op de bovenste verdiepingen nogal wat veranderingen aangebracht in de indeling. De slaapkamer aan de achterzijde is bijvoorbeeld vergroot en heeft een wel heel bijzondere inloopkast. "Daar ben ik echt supertrots op", zegt ze. "We hebben het front van een kledingkast gebruikt. Zo lijkt het gewoon een kast te zijn, maar als je de deur open doet, dan loop je zo de kledingkamer in. Dit vind ik echt één van de leukste onderdelen in het huis en ik ben er echt een beetje trots op." Ze heeft dit helemaal zelf met haar man uitgedokterd. Haar man is nogal handig, hij heeft wel meer handige en vindingrijke toepassingen gemaakt in huis. "We hadden een mooie kast met een mooi voorfront", zegt ze. "Maar we wilden ook een inloopkast. Kast zeker niet weg doen, maar gewoon het voorfront gebruiken voor de inloopkast."

Verlichting
Carola kan er een heleboel kleding in kwijt. Je kunt de kast, zoals de naam al zegt, helemaal in lopen. Boven in heb je ook nog een heleboel kastjes en er zijn speciale planken voor de schoenen. "Ja, hij heeft er zelfs voor gezorgd, dat het licht automatisch aan gaat als de deur open gaat", zegt ze. "Doe je de deur dicht, dan gaat ook het licht weer uit."

...en zo is het een inloopkast, zoals Carola hier demonstreert. (foto's: Martijn Linthorst)