DVS en K&G in actie tijdens 'The Battle', in 2012 (foto: Taptoe Delft)
DVS en K&G in actie tijdens 'The Battle', in 2012 (foto: Taptoe Delft) Foto: Jesper Neeleman

Taptoe Delft maakt eerste deelnemers bekend

DELFT – De eerste deelnemers voor de Taptoe Delft 2016 zijn bekend. Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden en Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk zijn al door Stichting Taptoe Delft vastgelegd om deel te nemen aan de streetparade en de jubileumtaptoe op 9 en 10 september 2016.

De organisatie heeft met deze eerste twee orkesten de basis gelegd voor een uitdagend programma dat weer voor voldoende variatie en spektakel zal zorgen tijdens de drie voorstellingen. Kunst en Genoegen is het voorbeeld van een groep muzikanten die door oefening en discipline in staat zijn het publiek te overweldigen met haar altijd verrassende en tot in de puntjes verzorgde shows. De leden stralen een enthousiasme uit en genieten er duidelijk van om het publiek te entertainen. Zij hebben bewezen dat marcheren alleen niet voldoende is en dat een perfecte show garant staat voor genoeg 'kunst en genoegen'.
Mede door haar brede mars- en polkarepertoire, de strakke marsorde en spectaculaire shows is Drum- en Showfanfare DVS door de jaren heen uitgegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk. Door de lat elke keer hoger te leggen blijft DVS op het hoogste niveau presteren en boekt daardoor succes na succes. Met creativiteit, variëteit en bedrevenheid als belangrijke pijlers zal DVS wederom garant staan voor spanning en sensatie.
In 2012 waren de 'Leidse Lefgozers' en 'Groene Jagers' al eerder samen te gast op Taptoe Delft. Dit keer zullen zij geen 'muzikale battle' met elkaar aangaan, maar schitteren zij individueel op het meest sfeervolle muziektheater van Nederland: de Markt in Delft.
Wie nu al kaarten voor de Taptoe wil bestellen moet nog even geduld hebben. Deze gaan 1 maart in de verkoop.