Stephan Brandligt, Harry Akkermans, Aletta Hekker, Frans Alebregtse, Piet Reedijk en Nelly Veenstyra (v.l.n.r.) tekenden maandag het contract.
Stephan Brandligt, Harry Akkermans, Aletta Hekker, Frans Alebregtse, Piet Reedijk en Nelly Veenstyra (v.l.n.r.) tekenden maandag het contract.

Zwemdiploma dankzij zwemregeling

DELFT - Ruim 650 Zuid-Hollandse kinderen uit gezinnen die rond de armoedegrens leven kunnen in het komend jaar gegarandeerd hun zwemdiploma-A halen. Dankzij een speciale zwemregeling is dit nu ook mogelijk in Delft.

Dit vanwege het feit dat de Gemeente Delft nu is aangesloten bij het Jeugdsportfonds Zuid-Holland en valt binnen het werkgebied van Fonds1818.
Wethouders Aletta Hekker en Stephan Brandligt, Piet Reedijk van Sportfondsen Delft en Nelly Veenstra van het Zwem- en squashcentrum Delft, Frans Alebregtse van Zwembad Kerkpolder en Harry Akkermans van het Jeugdsportfonds markeerden afgelopen maandag deze nieuwe zwemregeling voor Delftse kinderen. De zwembadmanagers ondertekenden een convenant met het Jeugdsportfonds.
Voor kinderen die opgroeien in gezinnen rond de armoedegrens was het al mogelijk om een beroep te doen op het Jeugdsportfonds. De ervaring leerde echter dat het voor veel kinderen niet mogelijk was om in één jaar tijd met de beperking van het maximumbedrag van 225 euro een zwemdiploma-A te behalen.

Aangepaste
zwemregeling

Om dit probleem op te lossen hebben Fonds1818, Jeugdsportfonds Zuid-Holland, de Gemeente Delft en de zwembaden een aangepaste zwemregeling opgesteld. Van deze zwemregeling kunnen kinderen vanaf 6 jaar, die voldoen aan de criteria van het Jeugdsportfonds in de Gemeente Delft en zwemles volgen bij het Sportfondsenbad Delft, Zwem- en squashcentrum Delft of zwembad Kerkpolder, gebruik maken. In deze zwemregeling verdubbelt Fonds1818 de reguliere bijdrage van 225 euro naar 450 euro en garandeert het zwembad dat de kinderen een zwemdiploma-A behalen.
De exacte spelregels van de zwemregeling zijn terug te vinden op de website van het Jeugdsportfonds Zuid-Holland op http://zuid-holland.jeugdsportfonds.nl.