Afbeelding
Foto:

Eerste waterstof-Benz in 2017 op de markt

REGIO – De focus lijkt in autoland steeds meer te komen liggen op de ontwikkeling van auto's met een brandstofcel. Mercedes is er al jaren mee bezig en het lijkt erop dat we al in 2017 een eerste waterstof-Benz op de markt kunnen verwachten.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Britse AutoCar, dat gesproken heeft met Thomas Weber, hoofd van Mercedes' onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling. Volgens Weber mikt Mercedes op een auto met een brandstofcel die een actieradius van zo'n 600 kilometer kan halen.
In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de eerste waterstof-Mercedes een GLC-klasse zal zijn. Het - gezien Mercedes' eerdere ervaringen met waterstof - F-Cell gedoopte model, zou tijdens de IAA van Frankfurt in 2017 aan het grote publiek worden getoond.
Mercedes-Benz is uiteraard niet de enige autofabrikant die werkt aan een auto met een brandstofcel. Toyota heeft de Mirai al her en der in de orderboeken staan, Honda heeft de FCV Clarity laten zien en onlangs zagen we dat ook Chevrolet met een waterstof-Colorado op de proppen komt.