Afbeelding
Foto:

Drie Delftse cafés in Café Top 100

Het vakblad Misset Horeca maakte maandagavond de Café Top 100 bekend. Hierin staan ook dit jaar meerdere Delftse zaken vermeld.

Het hoogst genoteerde Delftse café is Bierhuis De Klomp, op plek 20. Dit al uit 1652 daterende café op de Binnenwatersloot is al sinds het jaar 2010 elk jaar in de Café Top 100 van Misset terug te vinden.
Een stuk verderop de lijst vinden we Kobus Kuch. Dit om de appeltaart geroemde café op de Beestenmarkt staat dit jaar op de 66ste plek. Daar zijn ze super trots op. Vorig jaar stond 'Kobus' nog op de 76ste plekken. Het derde en laatste Delftse café in de lijst, is Doera. Dit biercafé op de het Vrouw Juttenland 17 eindigde op de 91ste plek. Hiermee houdt het voor de Delftse vermeldingen in de lijst wel op. Rotterdam mag zich met zeven kroegen in de lijst de caféstad van Nederland noemen, Noord-Holland is de caféprovincie. Wie wil weten hoe leuk het in het beste café van Nederland, mag hiervoor naar het Brabantse Esbeek, waar men 'In den Bockenreyder' waarschijnlijk nog steeds in de polonaise loopt vanwege de eerste plek.