Afbeelding
Foto: Jesper Neeleman

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 26 november 1995. In het voorpaginaverhaal reageerde Anton Prins van kantoorboekhandel Prins in de Choorstraat op, volgens, hem overdreven en negatieve brieven over de teloorgang van de Delftse binnenstad vanwege leegstaande winkelpanden. "Er komen en gaan steeds bedrijven, dat is altijd zo geweest", reageert de doorgewinterde Delftse ondernemer.
Vincent Linthorst, op dat moment student op de Maastrichtse Toneelacademie, vertelt in een bijna paginagroot artikel over zijn ambities om professioneel toneelspeler te worden. Op de sportpagina lezen we dat de jongensdroom van Luuk Braun in vervulling is gegaan. Sinds kort verzorgt de op dat moment 35-jarige Delftenaar de ochtend- en middaguitzending van Studio Sport.
Een zak met 5 kilo bintjes kostte 1 gulden 69, de entree voor een lezing over de Franse beeldhouwer Rodin bedroeg 10 gulden.