'We werden vorig
seizoen zelfs tweede'

DELFT – De dames van DVC presteren momenteel met een plek bovenin het rechterrijtje van de competitie beter dan de heren. Toch is er behoefte aan versterking, vertelt trainer Peter van Drongelen.

- Wanneer zijn jullie met damesvoetbal begonnen?
"Twee seizoenen geleden meldde zich een damesteam aan en zij vroegen om training. Dat hebben Fred Dijkman en ik samen opgestart. We nemen deel in een 7-tegen-7 competitie en werden afgelopen seizoen zelfs tweede."

- Toch hebben jullie behoefte aan versterkingen?
"Ja, want momenteel zitten we met wat langdurige blessures. De oorspronkelijke groep bestond uit twaalf dames. Nu is er voor ons als trainers steeds minder mogelijk. Ook voor de donderdagavond, als we trainen, is een iets grotere groep wenselijk."

- Hoe is het niveau?
"Dat is de afgelopen jaren zeker verbeterd. Natuurlijk staat gezelligheid voorop, maar er moet ook goed getraind en hard gewerkt worden. Dat gebeurt. Daarnaast wordt het team gesponsord en wordt er voor kleding gezorgd. "

- Hoe is de sfeer onderling?
"Die is hartstikke goed. De dames gaan ook eens per jaar een weekend met elkaar weg. Als je je aan wilt sluiten, kijk dan even op www.dvcdelft.nl."