Chiropractor Jan van Beelen met links naast zich zijn dochter Rachael van Beelen, ook dokter in de Chiropractie, en rechts secretaresse Maud Nagel.
Chiropractor Jan van Beelen met links naast zich zijn dochter Rachael van Beelen, ook dokter in de Chiropractie, en rechts secretaresse Maud Nagel. Foto: Martijn Linthorst

Chiropractie Natuurlijk herstelt 'subluxaties' snel en vakkundig

DELFT/RIJSWIJK – Na in 1980 cum laude afgestudeerd te zijn, heeft Dr. Jan van Beelen eerst van 1981 tot en met 1992 gewerkt als chiropractor in de Verenigde Staten. In 1993 kwam hij terug naar Nederland om een praktijk te beginnen in Noordwijk.

Daarna volgden succesvolle praktijken in onder meer Oegstgeest, Alphen aan den Rijn, Heemstede, Delft, Leiderdorp en Etten-Leur, waarna hij in 2005 verkozen werd tot Chiropractor van het jaar. Er is een aantal jaren geleden ook een praktijk geopend in Katwijk, de woonplaats van Dr. Van Beelen. De Delftse vestiging van Chiropractie Natuurlijk bevindt zich sinds 2002 in het Kunstgebouw, ook bekend als Chateau Blanc aan de Broekmolenweg 20 (2289 BE) in Rijswijk, net over de Delftse grens. Tussen 2007 en april 2014 stond de kliniek in Delft onder de bezielende leiding van Dr. S. Khorsand. De praktijk wordt nu door zijn Australische collega Dan Pernet bezet, die twee middagen vanaf drie uur tot vroeg in de avond praktijk voert. Rachael van Beelen, Dr. van Beelens dochter, neemt twee ochtenden voor haar rekening. "Rachael is dezelfde weg gegaan als ik en is ook dokter in de Chiropractie geworden in Amerika. Haar broer, Nathan, heeft nog een jaar te gaan en wordt begin 2017 verwelkomd."
Een chiropractor onderzoekt de ruggengraat op verschoven ruggenwervels, in Amerika worden die 'subluxaties' genoemd. "Zo'n verschoven ruggenwervel is verantwoordelijk voor een verminderde functie van het zenuwstelsel, een toename van spieractiviteit, die trouwens bij ons in de praktijk bij u opgemeten wordt. Die subluxaties kunnen uiteindelijk onder andere ziektesymptomen zoals rug-, nek- en hoofdpijnklachten veroorzaken, als de verschuiving niet gecorrigeerd wordt."
Wervels die niet in de juiste lijn staan, worden opgespoord en pijnloos gecorrigeerd met gebruik van specifieke kracht op een bepaalde manier in het te behandelen gebied. Afhankelijk van de leeftijd en de situatie van de individuele patiënt of de benodigde techniek, kunnen speciale instrumenten gebruikt worden voor de correctie. Chiropractische behandelingen kunnen gegeven worden aan patiënten van één dag oud tot aan hoogbejaarden. Zwangere vrouwen hebben ook baat bij chiropractische behandelingen. Uiteraard worden er verschillende technieken gebruikt, voor de baby, bejaarde en zwangere. Als het probleem niet te ver gevorderd is, dan is chiropractie een veel veiliger alternatief voor medicaties en operaties en dat zeker voor rug-, nek- en hoofdpijnpatiënten.
"In Amerika, waar Rachael en ik gestudeerd hebben, studeer je eerst drie of vier jaar pre-medicijnen voordat je kan worden toegelaten tot de 4,5-jarige universitaire studie. Je studeert uiteindelijk af als doctor in de chiropractie en patienten kunnen je zonder een doorverwijzing van een huisarts zien en met een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Momenteel kunt u gebruik maken van een aanbieding om twee verschillende scans van de rug en de nek te laten maken bij Chiropractie Natuurlijk voor slechts 17 euro. U krijgt van ons een duidelijke uitleg en u krijgt te horen of chiropractie mogelijk een oplossing voor uw klachten kan zijn." Telefoon: (015) 212 33 22. Internet: www.chiropractienatuurlijk.nl.