Voor Denise Rontberg (links)  en Melanie Haaksma is de opening van de Instore Conceptstore een droom die uitkomt.
Voor Denise Rontberg (links) en Melanie Haaksma is de opening van de Instore Conceptstore een droom die uitkomt. Foto: Jesper Neeleman

Mode en nog veel meer moois bij Instore Conceptstore

DELFT – Delft heeft er vanaf dit weekend een winkel bij zoals het die nog nooit heeft gehad. Zaterdag opent aan de Voldersgracht 18 de Instore Conceptstore, waar iedereen terecht kan voor de laatste mode, trends en nog veel meer.

De Instore Conceptstore is namelijk meer dan een modezaak met kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Veel meer. De winkel is voor eigenaren Melanie Haaksma en Denise Rontberg een droom die uitkomt. Afgelopen jaren hebben zij met hun bedrijf Studio-2010 meerdere pop up-shops gedaan, lifestylemarkten en een fashionroute georganiseerd, een magazine gemaakt en grafische en styling opdrachten gedaan. Dit willen ze voortaan combineren in één mooi pand aan de Voldersgracht. "Bovendien gunnen we hier anderen ook een podium", legt Melanie uit. "Kappers huren hier bijvoorbeeld een stoel en in het bloemenlab, dat dagelijks door iemand wordt gevuld, kan de klant mooi boeketten vinden."
Zo'n winkel waar je je haar kunt knippen èn een nieuwe outfit kan scoren, is voor Delft uniek. "In andere steden zie je dit wel", weet Denise. De twee meiden hebben door hun ervaringen in deze branche inmiddels een flink netwerk van creatieve en ook startende ondernemers om zich heen verzameld. "Zij zijn dolblij met de mogelijkheden om hun waren in de Instore Conceptstore aan de man te kunnen brengen", zegt Denise.
Voor de Instore Conceptstore en de klanten is de variatie die daardoor ontstaat geweldig. Een kast waar een webshop de ene keer leuke gadgets aanbiedt, kan de volgende maand weer gevuld zijn met producten van een tassenontwerpster of leuke interieuraccessoires. "Met onze winkel richten we ons op een doelgroep die nu nog naar bijvoorbeeld Amsterdam gaat om te shoppen", geeft Melanie aan.
Naast het shopgedeelte houdt Stuido-2010 voortaan ook kantoor vanuit het 120 vierkante meter grote pand. En dus kan ook iedereen die de mogelijkheden wil bespreken voor bijvoorbeeld grafische of styling opdrachten hier gerust eens binnen stappen. En ook winkelend publiek mag natuurlijk niet zomaar de Instore Conceptstore voorbijwandelen, vinden Melanie en Denise. "Als je hier eens binnenstapt begrijp je pas echt wat we bedoelen. Je ziet dan meteen dat je hier meer vindt dan mode." Hun styling-skills zijn bovendien goed terug te zien in de inrichting van de zaak.
De opening van de winkel is zaterdag 31 oktober van 12.00 uur tot 18.00 uur. Dit feestelijke moment wordt gevierd met muziek, hapjes en drankjes en natuurlijk alles wat de Instore Conceptstore in huis heeft. Veel dus.
Meer weten? Kijk dan op
www.instore-conceptstore.nl.