Bewoonster Angelique Ruijs frank en vrij in haar grote tuin.
Bewoonster Angelique Ruijs frank en vrij in haar grote tuin. Foto: Martijn Linthorst

Trots op... mijn tuin

DELFGAUW – Angelique Ruijs en haar man Rogier zijn vijftien jaar geleden in deze opvallende eengezinswoning komen wonen. Ze kwamen van Delft, maar waren op zoek naar een woning met een tuin.

Ze vielen dan ook meteen voor dit huis, want hierbij hoort een tuin van wel 15 meter diep. "Aan de voorkant heb je een vrij uitzicht op het water", zegt Angelique.
"Aan de achterkant hebben we natuurlijk die prachtige groene en diepe tuin. Met een grote berging. We hebben hem helemaal naar onze zin laten aanleggen. Je kunt er de hele dag de zon of schaduw opzoeken."

Dicht beplant
Het is zo'n diepe tuin, dat ook kinderen het er best wel naar hun zin zullen hebben. In zo'n grote tuin, die ook nog eens dicht beplant is, kun je natuurlijk geweldig 'verstoppertje' spelen. Degene die moet zoeken, zal grote moeite hebben om de verschanste andere kinderen weer terug te vinden.
Maar ook volwassenen kunnen zich er even heerlijk in terugtrekken, als ze daar behoefte aan hebben. "Ja, ik vind het wel een tuin om trots op te zijn", zegt Angelique.

Drukke Randstad
Dit is één van de mooiste plekjes van Emerald. Delfgauw en met name Emerald heeft veel aantrekkelijks. Als u dit plekje aan de Kreekrug ziet, dan bent u totaal verrast.
In de drukke Randstad echt een verademing om in thuis te komen en toch met het centrum van Delft en natuurgebied Delftse Hout binnen tien minuten fietsafstand.