Jim Schild en Roos van der Hoeven.
Jim Schild en Roos van der Hoeven. Foto: Jesper Neeleman

Fit, fitter, Mifit

DELFT – Overtollige kilo's kwijtraken kan ook op een leuke en sportieve manier. Bij MIFIT, bijvoorbeeld. Dit 3 jaar jonge bedrijf van Jim Schild en Roos van der Hoeven richt zich op personal coaching en small group training.

MIFIT is een personal sport coaching-bedrijf. "We richten ons vooral op mensen die willen afvallen, vorm willen verbeteren, spiermassa willen opbouwen of gewoon fit willen worden of blijven. Wij geloven dat met een goede combinatie van training en voeding je tot een optimaal resultaat kan komen", legt Jim Schild uit. "Het trainen wordt in verschillende vormen aangeboden: Door middel van persoonlijke begeleiding, trainen in small group in onze studio aan de Lagosweg in Delft of met Bootcamps in de buitenlucht. Daarnaast hebben we een nieuw concept: FIT4BIZZ, speciaal ontwikkeld voor bedrijven. FIT4BIZZ draagt, door middel van educatie en training, bij aan energiekere werknemers. Uit onderzoek blijkt dat sporters meer ontspannen en productiever werken dan niet sporters. Ze werken efficiënter en kunnen beter omgaan met de werkdruk."
Menigeen is bekend met motivatieproblemen. "Mensen willen wel graag sporten en gezond leven, maar zijn er vaak excuses als: Ik ben moe of het regent, ik sla een keertje over", weet Jim Schild. "Bij ons heb je altijd een stok achter de deur. We werken alleen op afspraak. Cliënten weten dat de trainer staan te wachten. Dat stukje saamhorig creëer je. Je kan individueel aan je eigen doelen werken, maar dit kan ook in een small group. In een small group is de sfeer gezellig maar wordt er altijd hard gewerkt."
MIFIT werkt tijdens de trainingen veel met eigen lichaamsgewicht en losse gewichten zoals dumbles stangen, kettle bells, zandzakken. Er wordt altijd getraind met meerdere spiergroepen tegelijk zodat er balans in gewrichten en spieren ontstaat. Dat werkt, geeft Jim Schild aan, perfect voor wie bijvoorbeeld wil afvallen. "Het gaat niet alleen om kracht of conditie. We proberen deze aspecten te combineren. Met bijvoorbeeld circuittraining, waarbij de ene keer meer de nadruk ligt om krachttraining, de andere keer meer de nadruk op conditie of meer op conditie-kracht. Door de hoge intensiteit en afwisseling ontstaat er spiergroei en spieren die er al zijn worden geactiveerd, waardoor meer calorieën verbrand kan worden." Jim Schild en Roos van der Hoeven zagen zo bij de deelnemers menig kilo verdwijnen en doelen bereiken.
Meer weten? Kijk dan op www.mifitsport.com.