Afbeelding
Foto:

Huis te koop: Harmenkokslaan 34, Delft

DELFT – Tom en Florine Koorneef hebben geruime tijd, sinds 2000 in deze knusse woning in een 'verscholen' hofje langs de Harmenkokslaan gewoond. Het was Florine die het huis destijds heeft 'ontdekt'. Een kleine doorgang in de breedste straat van het centrum – ook ooit verkozen tot Leukste Straat van Delft – brengt je in het gezellige hofje met slechts een klein aantal huizen. "We vielen er meteen voor, echt een huis om verliefd op te worden", zegt Florine.

Niet alleen de sfeer van deze oude binnenstadswoning, met onder meer een balkenplafond en een schouw voor een open haard, maar vooral ook de grote hoeveelheid ruimte op met name de begane grond sprak Tom en Florine erg aan. "Aan de achterkant waren vroeger de tuinen van ons huis en de buren en de onze is middels een aanbouw bij de woning getrokken", zegt Tom. "Met de bovenramen in dat gedeelte kan er veel zonlicht de kamer binnen schijnen."
Het is een gezellig ingedeelde woonkamer van 3.60 bij 5.10 meter, waarin de keuken een centrale plaats in neemt. Waar deze voorheen, volgens Tom, van de woonkamer was afgescheiden met een kast, is de met een trede verdiepte keuken nu prominent te zien als je in de kamer zit. Met als inbouwapparatuur een gaskookplaat, een afzuigkap en een heteluchtoven. De mogelijkheid bestaat een vaatwasmachine aan te sluiten. "Aan de locatie van de keuken hebben we dus niets veranderd", zegt Florine. "Een nieuwe, heel compacte keuken, die nu netjes aan de woonkamer vast zit en helemaal geen functionele ruimte weg neemt."
Tom en Florine hebben niet gekozen voor een open haard, hoewel die makkelijk op de vuurplaats in de schouw gemonteerd kan worden. "We hebben daarentegen een CV-installatie laten aanleggen, met overal in huis radiatoren", zegt Tom.
De uitbouw aan de achterzijde is heel goed te gebruiken als eetkamer, maar bijvoorbeeld ook als studeerkamer. Via dit achterste gedeelte kun je in de badkamer komen. "Dat was een klein donker kamertje", zegt Florine. "Hier hebben we een heel functionele badkamer van gemaakt."
Behalve een ligbad, heeft deze badkamer ook een wastafel en is hier de aansluiting voor de wasmachine. Een deur verder is een berging met de opstelplaats van de CV-ketel (2010), met een achteruitgang naar de Donkerstraat. "We hebben het schuurtje wat ruimer en warmer gemaakt", zegt Tom. "Het komt niet veel voor dat een binnenstadswoning een achteruitgang heeft. Ons huis heeft dat hier als enige. En het komt uit op een leuk kinderspeelplaatsje, waar onze kinderen toen ze kleiner waren heerlijk hebben kunnen spelen. Nu die wat groter zijn geworden, zijn we verhuisd naar een groter huis met een stadstuin. Ook in de binnenstad, namelijk in de Kromstraat."
Via een open trap kom je op een 'tussenniveau', met daarop een volledig betegelde doucheruimte met toilet. "Een soort verzonken doucheruimte, waar je heen gaat als je vlot wilt douchen", legt Florine uit. "En voor een lekker warm bad ga je naar beneden."
Op de eerste verdieping is de hoofdslaapkamer, met een dakkapel, van 2.10 bij 5.00 meter. De slaapkamer aan de achterzijde is 2.45 bij 2.50 meter. "Ja, vanuit onze slaapkamer heb je echt een prachtig uitzicht op de toren van de Nieuwe Kerk."
Deze binnenstadswoning met bouwjaar 1890 verkeert in een prima staat van onderhoud. "De sfeer onder de bewoners van dit hofje en van de hele Harmenkokslaan is heel goed", zegt Tom. "Ieder jaar is er een straatfeest. Dat schept meteen een band. Het is natuurlijk ook prachtig om zo dicht bij de gezelligheid van het centrum te wonen."

De vraagprijs voor deze woning is 219.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding