Afbeelding

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 29 oktober 1995. Op de voorpagina prijkte toen een groot artikel over een grote woonboot, die in een grote kop boven het stuk 'het monster van de Geerweg' wordt genoemd. Buurtbewoners klagen over het grote gevaarte – dat dan nog in aanbouw is - en gaan ook bij de gemeente officieel in protest. De oudste carnavalsverenigingen van Delft, de Olijkers en de Kalfskoppen, hebben in de grachten een viswedstrijden gehouden, maar beide niet veel gevangen. De Delftse firma Kloeg wordt, vanwege het 125-jarig jubileum een jaar eerder en omdat het een gezond bedrijf is, officieel benoemd tot Hofleverancier. Daarmee is het 't vierde Delftse bedrijf die het bijbehorende wapen op de gevel mag hangen.
Een heel knip wit of tarwe kostte 1 gulden 49, voor een driedaagse busreis naar de Kerstmarkt in Valkenburg, Maastricht en Aken moest 169 gulden worden neergelegd.