De vorige editie van de Klaas Vaak Droomtijdloop in 2011 was leuk, gezellig en deelnemers liepen droomtijden.
De vorige editie van de Klaas Vaak Droomtijdloop in 2011 was leuk, gezellig en deelnemers liepen droomtijden. Foto: Roel van Dorsten

Volgend jaar weer een Klaas Vaak Droomtijdloop

DELFT – De klok mag dit weekend weer een uurtje terug worden gezet. Volgend jaar gaat deze gebeurtenis weer gepaard met de Klaas Vaak Droomtijdloop.

Deelnemers van deze halve marathon door Delft starten dan om 2 uur 's nachts. Vanwege het terugzetten van de klok lopen ze vervolgens een wereldtijd èn een pr. In 2011 was de wedstrijd voor het laatst. "Dat was toen weer een groot succes", weet Bruun van der Steuijt van AV De Koplopers nog. "We hadden prachtig weer, 1300 deelnemers en het was stik gezellig. We hadden deelnemers uit alle twaalf de provincies en zelfs uit het buitenland. We hebben toen gezegd dat we willen proberen dit eens in de vijf jaar te organiseren, dan blijft het leuk en uniek."
De Delftse beddenzaak Klaas Vaak Bedden was in 2011 hoofdsponsor en is dat nu weer. "Zeker omdat het een nachtelijk evenement is, is het voor de hand liggend dat een beddenzaak hoofdsponsor is", zegt Martin Trompert van Klaas Vaak Bedden. "Verder houden we hier wel van promotie van de stad Delft en we sponsoren vaker de lokale sportwereld. Dit sportevenement past perfect bij ons bedrijf. We doen dat niet omdat we denken dat iedereen dan morgen een bed bij ons komt kopen, maar uiteindelijk hoop je wel dat het nieuwe klanten kan opleveren."
Bruun van der Steuijt is dolgelukkig met zo'n hoofdsponsor. Er komt namelijk wel heel wat bij kijken om midden in de nacht zo'n wedstrijd te organiseren en elke euro is daarbij welkom. "We gaan bijvoorbeeld het parcours verlichten met fakkels en vuurkorven", vertelt Van der Steuijt. "In de Delftse Hout staan trommelaars. Verder gaan we proberen ondernemers in Delft enthousiast te krijgen om bijvoorbeeld hun winkel 's nachts te openen." Klaas Vaak Bedden zal sowieso met een bijzondere nachtelijke actie komen. "Dat wordt sowieso heel bijzonder, maar ik kan helaas nog niets verklappen", zegt Martin Trompert.
Ook deelnemers doen doorgaans een duit in het zakje om er een uniek event van te maken. "Sommigen lopen in hun pyjama of met slaapmutsen op. Zo'n Klaas Vaak Droomtijdloop gaat ook vooral om het ludieke, de beleving en de gezelligheid. Er komen busjes vol vriendenclubs of af", weet Van der Steuijt, die zelf weer zal speakeren bij de start en finish aan de Rijksstraatweg, bij het complex van SV Wippolder.
Inschrijven is nog niet mogelijk. Dit kan pas op het moment dat de zomertijd weer wordt ingevoerd…