‘Kymani’ is een bijzonder sprankelende dansproductie die binnenkort in Theater de Veste te zien is.
‘Kymani’ is een bijzonder sprankelende dansproductie die binnenkort in Theater de Veste te zien is.

Kom 1 november met pappa, mama, opa en oma naar het theater

Het Internationaal Danstheater komt zondag 1 november naar Theater de Veste met de familievoorstelling 'Kymani, het verhaal van een drummer'.

Dit is een bijzonder sprankelende dansproductie waarin u als publiek door de jonge Kymani meegenomen wordt op zoek naar zijn oorsprong. Hij maakt kennis met alle soorten muziek, maar voelt zich pas echt thuis als hij Afrikaanse ritmes hoort.

Verhalende
dansvoorstelling

De dansers van het Internationaal Danstheater weten verhalen op een luchtige en speelse manier te vertellen met dans. Deze voorstelling draait om Kymani, die al vroeg kennis maakt met allerlei soorten muziek: Australische, Aziatische, Ierse en Indonesische.
Maar als geadopteerd jongetje voelt hij zich nergens bij thuis. Tot hij Afrikaanse muziek hoort. Hij leert al snel alles over de Afrikaanse drums en leert er zijn eigen verhaal mee te vertellen.
Het Internationaal Danstheater maakt dansvoorstellingen voor kinderen waar het verhaal altijd verbeeld en ondersteund wordt door live-muziek. In 'Kymani, het verhaal van een drummer' staan befaamd tama-speler Moussé Pathé M'baye en percussionist Pape Seck op het toneel, die de dansers live van muziek voorzien. Zij verbeelden het verhaal van Kymani in beweging.
Met deze bijzondere combinatie weten ze jong en oud in hun verhaal mee te nemen.
Het Internationaal Danstheater is één van de meest ervaren Nederlandse dansgezelschappen. Elke voorstelling van hen is een reis rond de wereld waarin de bezoekers kennismaken met de diversiteit in culturen. Voorstellingen van het gezelschap worden gekenmerkt door hun sierlijke acrobatiek en aanstekelijke dans. Iedereen kijkt dan op het puntje van zijn stoel, gespannen en vol bewondering toe hoe de dansers over het podium voorbij komen.
De familievoorstelling 'Kymani' is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Voor kinderen is de toegangsprijs 13 euro, voor volwassenen is dit 15 euro. Kaarten bestellen kan via de website www.theaterdeveste.nl.