Tijdens de Herinneringsweken van Yarden kunt u dierbaren herdenken met muziek.
Tijdens de Herinneringsweken van Yarden kunt u dierbaren herdenken met muziek. Foto:

Herinneringsweken bij uitvaartlocaties van Yarden

REGIO – Uitvaartorganisatie Yarden biedt nabestaanden voor de derde keer dit jaar de mogelijkheid om hun dierbaren te gedenken tijdens de Herinneringsweken. Deze vinden plaats van 24 oktober tot en met 8 november. Met deze keer als thema 'Heimwee met een glimlach'. Verschillende uitvaartlocaties in het hele land organiseren de Herinneringsweken, waaronder Yarden Nieuw Eykenduynen in Den Haag en Yarden Eikelenburg in Rijswijk. Op respectievelijk maandag 2 november van 19.00 tot 21.00 uur en zondag 1 november van 16.00 tot 18.00 uur. Alleen voor de Herinneringsdienst op Eikelenburg dient u zich vooraf aan te melden.
Yarden wil voorzien in de behoefte van Nederlanders om vaker momenten te creëren waarop zij hun dierbaren kunnen herdenken en herinneren. Daarom worden deze Herinneringsweken georganiseerd. Bezoekers kunnen hun dierbaren herdenken met muziek of kunnen een kaars ter nagedachtenis aansteken. Op deze herinneringsbijeenkomsten is uiteraard iedereen meer dan welkom.
Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden: "Voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe en die stopte je zo ver mogelijk weg. De laatste jaren is er iets veranderd in onze omgang met de dood. We durven tegenwoordig ook steeds meer openlijk te praten over de pijn van het verlies. Het blijft belangrijk om uiting te geven aan de gevoelens die het gemis van een naaste oproepen. Dit om de band die je had met de overledene te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij iemand die je dierbaar was. Met deze weken proberen wij daar een passende bijdrage aan te leveren. We hopen de gevoelens van heimwee daarmee een kleine glimlach te kunnen geven." Belangstellenden kunnen kijenk op www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst.