Afgelopen tijd was het al goed toeven in STECK, een nieuwe uitgaansgelegenheid in de Kromstraat.
Afgelopen tijd was het al goed toeven in STECK, een nieuwe uitgaansgelegenheid in de Kromstraat.

Kromstraat nog leuker met nieuw muziekcafé STECK

DELFT - STECK is een nieuwe uitgaansgelegenheid in de Kromstraat waar publiek vier dagen per week in een stoere setting worden vermaakt met muziek van bands, artiesten of dj's.

Op de locatie aan de Kromstraat 25 zaten afgelopen jaren verschillende horecabedrijven. Rob Bouwer van De Kurk en zijn partner Fennie Kostense zijn blij dat zij nu in dit pand een nieuw avontuur kunnen beginnen. Ze willen hiermee het gat opvullen dat is ontstaan nadat Speakers wegviel. "In Delft is sindsdien geen uitgaansgelegenheid meer waar je kan dansen en live-muziek hoort", geeft Fennie aan. "In STECK is voortaan elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag wel iets te beleven. "Voor die avonden wordt geen entree gevraagd, alleen als er iets heel bijzonders is.
De zaak, waar plek is voor 250 bezoekers, heeft een bijzondere inrichting. "Alles is hier net even iets anders dan in een normale kroeg, overal is net even meer aandacht aan besteed. Zowel qua inrichting als het assortiment. We hebben geprobeerd een sfeer te creëren die je vaak in grotere steden tegenkomt. Tegelijkertijd zijn we laagdrempelig en hebben we hele gemiddelde prijzen voor onze drankjes en heerlijke borrelhapjes: snecks."
Rob Bouwer benadrukt hoe de Kromstraat steeds meer een leuk, gezellig en veilig uitgaansgebied is geworden. "Mooi ook om te zien hoe ondernemers hier steeds leuker samenwerken en hoe uitgaanspubliek deze straat steeds beter weet te vinden", zegt hij. Zij vinden voortaan nog meer vertier nu ook STECK open is. De eerste weken zijn zowel de eigenaren als de nieuwe gasten goed bevallen.

Uniek
Dat is ook niet vreemd, want het concept is voor Delft uniek. Donderdagavond is er altijd live-muziek: bands of jamsessies. Op vrijdagen draait een DJ lekkere platen voor de jeugd. Zaterdags is de programmering meer op 30-ers afgestemd. Soms spelen andere muzikanten hierbij mee. Op de 'lazy sunday afternoon' is er ook altijd wel een DJ die plaatjes draait of een muzikant die akoestisch speelt. "Liefhebbers van kwaliteitshoreca en goede muziek zijn bij ons dus vier dagen per week aan het juiste adres", zegt Fennie. In de toekomst gaan we zelfs ook op woensdag open om een podium te bieden aan jong talent. Zaterdag 21 november is de officiële opening. Dit wordt een STECK avond met alles erop en eraan; lekkere snecks, een Delftse band die op doorbreken staat én een wicked DJ met live-performance. Hou voor meer informatie de website www.steck.nl en de Facebook.com/steckdelft in de gaten.