Documentaires van Bernice Notenboom zijn soms spectaculair. Op 4 november is zij bij Op Hodenpeil.
Documentaires van Bernice Notenboom zijn soms spectaculair. Op 4 november is zij bij Op Hodenpeil. Foto: Jesper Neeleman

Documentairemaakster Bernice Notenboom komt naar Op Hodenpijl

Avonturier Bernice Notenboom is woensdag 4 november vanaf 20.00 uur te gast bij Op Hodenpijl aan de Rijksstraatweg in Schipluiden. Aan de hand van haar nieuwe documentaire Sea Blindness gaat zij in gesprek met de gasten.

Onderwerpen zijn scheepsvaart en milieuvervuiling in het arctisch gebied. Doel is om het publiek kennis te laten maken met de rol die de scheepvaart speelt in de problematiek van het Arctisch gebied en een oplossing te zoeken voor milieuproblematiek. Daarvoor gaat ze graag in gesprek met toeschouwers. Zij vertelt aan de hand van een nieuwe documentaire Sea Blindness, waarvoor zij het afgelopen jaar intensief heeft gereisd naar Rusland, Noorwegen, Canada, en Groenland en vele andere plekken. Zij sprak voor deze documentaire met vertegenwoordigers van de scheepvaartindustrie, reddingsteams, politici en klimaatwetenschappers. Bernice werkte mee aan de klimaatconferentie in Kopenhagen en schrijft voor de Volkskrant en National Geographic Magazine, maakt documentaires en de TV-serie Klimaatjagers op NPO 3. Daarnaast geeft zij lezingen en schrijft ze boeken. Kaarten voor de avond in Op Hodenpijl kosten 15 euro, inclusief drankje.