Bij het Science Centre is in de herfstvakantie van alles te beleven.
Bij het Science Centre is in de herfstvakantie van alles te beleven.

'Raar maar waar!' bij het Science Centre Delft

Binnenkort begint de herfstvakantie en bij het Science Centre hoef je je niet te vervelen. Zondag 18 oktober sluit het Science Centre Delft de Kinderboekenweek af met een fascinerende theatervoorstelling 'Hoe bestaat het?!'.

Deze voorstelling is een ode aan de fantasie, de creativiteit en het anders denken. Met 'Raar, maar waar!' willen wij kinderen van 7 tot 11 jaar het lef geven om alles ter discussie te stellen. Want er zit een uitvinder in ieder kind, dat moeten ze alleen nog even ontdekken.
Het Kinderboekenweekgeschenk is niet alleen een spannend boek, maar is deze dag ook een gratis toegangskaartje voor het Science Centre Delft. De Theatervoorstelling kost 3 euro per persoon.

Workshops
Daarnaast vieren we in de herfstvakantie het 5-jarig bestaan van het Science Centre. Volg vijf workshops voor maar 5 euro! Maak je eigen elektromotortje of maak je eigen 3D-ontwerp. Ook kan je een workshop volgen over het Mineralogisch Geologisch Museum. De workshop draait rondom het bepalen van mineralen. Een mineraal is een chemische samenstelling met een eigen kristalstructuur. De bezoeker kan het soort mineraal achterhalen door een drietal test uit te voeren.
Via de workshops kunnen kinderen op een speelse, ontdekkende en experimentele manier een techniekonderwerp ervaren. Enthousiaste en deskundige begeleiders zorgen ervoor dat de workshops passen bij het tempo en niveau van de groep.

Wetenschapsdag
En uiteraard sluiten we de herfstvakantie zoals elk jaar knallend af met de Wetenschapsdag. We nodigen je van harte uit voor een spannende ontdekkingstocht langs verschillende wetenschaps en technologiebedrijven en -instellingen. Voor kinderen en volwassenen zijn er workshops, proefjes, activiteiten en rondleidingen. De toegang is gratis. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom!
Kijk voor meer informatie op de website www.sciencecentre.tudelft.nl.