Marvin Vermeer heeft er alle vertrouwen in dat Den Hoorn zich dit seizoen in de strijd om het kampioenschap zal gaan mengen. (foto: Roel van Dorsten)
Marvin Vermeer heeft er alle vertrouwen in dat Den Hoorn zich dit seizoen in de strijd om het kampioenschap zal gaan mengen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Marvin Vermeer hoopt op meer dan een periode

DEN HOORN – Het gaat goed met Den Hoorn. De ploeg van de nieuwe trainer Ronald Hes is de trotse lijstaanvoerder en kan zondag in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Wippolder de eerste periode winnen.

Marvin Vermeer, rots in de branding bij de Midden-Delflanders, is tevreden over de competitiestart. "We begonnen met een gelijkspel tegen DHL en in de wedstrijd erna tegen Taurus wonnen we in de slotfase. In die wedstrijden hadden we veel kansen, maar kwamen we moeilijk tot scoren. Dat is erna gelukkig beter gegaan. Als we zondag winnen, halen we de eerste periode binnen, maar dat zegt me niet zoveel: ik word liever kampioen."

'VOETBALLEN IS NOG ZO LEUK'
Vermeer speelt al zeven jaar bij Den Hoorn. "In het begin speelde ik linkshalf of achter de spitsen, erna heb ik linksback gespeeld en inmiddels speel ik centraal achterin. Dat is op dit moment een mooie positie voor me, daarbij zijn er op het middenveld gewoon teveel betere voetballers. Samen met Aldo Carta komen we met onze ervaring, hij is 37 en ik ben 35 een heel eind. Ik moet zeggen dat ik aan het begin van het seizoen conditioneel niet top was, maar nu ik weer helemaal fit ben groeit het vertrouwen. Hoelang ik nog doorga weet ik niet. Ik zeg al jaren bij aanvang van het seizoen dat het weleens mijn laatste jaar zou kunnen worden, maar als ik aan het begin van het seizoen weer aansluit, is het voetballen nog zo leuk."
Ondanks zijn routine ziet Vermeer zichzelf niet als iemand die de jonge jongens iets moet leren. "Dat zit gewoon niet in mij als persoon. Ik doe mijn mond open op momenten in het veld, waarin ik denk te kunnen helpen, maar ik ben niet iemand die bewust bezig is met coachen."

'DAT IS WEL EEN DINGETJE BINNEN DE CLUB'
Een periodetitel is voor Vermeer niets nieuws. In de afgelopen seizoenen behaalden de Midden-Delflanders vaak de nacompetitie om promotie na een goede seizoenstart, maar in de loop van het seizoen en de nacompetitie ging het vaak mis. "Dat is inderdaad wel een dingetje binnen de club, ook nu hoor je de geluiden alweer in de kantine. Ik denk echter dat je er niet teveel over moet praten, anders gaat het tussen de oren zitten. Dan red je het niet, doordat je er teveel door geobsedeerd bent. Ikzelf ben ervan overtuigd dat er elk jaar wel een oorzaak aan te wijzen viel waardoor het niet ging. Soms kwam het door blessures, soms doordat we gewoon als collectief een heel slechte periode hadden."
Dat gevaar ligt volgens de routinier dit seizoen niet op de loer. "We hebben een jonge selectie met gasten die al een paar jaar met het eerste elftal meespelen. Daarbij hebben we dit seizoen alle posities dubbel bezet. Je merkt ook op de training dat iedereen zijn uiterste best moet doen om de basisplaats in het weekend veilig te stellen. Wat dat betreft zijn er geen zekerheidjes en dat is de afgelopen seizoenen weleens anders geweest. Met de groep zoals die er nu staat, zijn we verplicht om bovenin de rangelijst mee te spelen. Neem daarbij dat Donny van den Bos, die nu geblesseerd is, na de winterstop weer aansluit. Dat betekent dat we alleen maar sterker zullen worden. Donny is met zijn routine en scorend vermogen een speler die in het verleden heeft bewezen heel waardevol voor ons te kunnen zijn."
De eerstvolgende wedstrijd, dit weekend, is tegen Wippolder. "En zulk soort potjes zijn natuurlijk altijd mooi om te spelen. Het is een thuiswedstrijd, waarbij er wat op het spel staat. Van horen zeggen weet ik dat zij heel leuk voetbal spelen en ik ken een aantal gasten met wie ik hier heb samengespeeld. Het zal een leuke wedstrijd worden, waarbij wij van onze eigen kracht uitgaan. Hopelijk is dat genoeg voor de periode, al hopen we aan het eind van de rit natuurlijk op meer."