'Ik heb heel veel doelpunten gezien'

DELFT – Voor Willem Lok was het afgelopen weekend er één van uitersten. Op zaterdag won hij als trainer van Ariston '80 met 10-0 van DVC, terwijl hij zondag als coach van Taurus met 6-0 van Full Speed verloor.

- Dat moet een apart weekend zijn geweest…
"Ik heb in ieder geval veel doelpunten gezien. Met Ariston speelden we de beste wedstrijd van het afgelopen jaar en kwam alles waar we al tijden op trainen eruit: we zetten hoog druk, gaven de tegenstanders geen tijd en wisten ook goed te scoren."

- En toen zondag…
"Toen verloren we met 6-0 van Full Speed. Van tevoren wisten we dat er in de derde klasse zulke uitslagen tussen zouden zitten. Dat is geen schande, want zij waren gewoon een maatje te groot. Tot de 2-0 speelden we nog aardig mee en creëerden we kansen op een aansluitingstreffer. Na de 3-0 was de pijp gewoon leeg en liepen ze verder weg."

- Wat zijn de doelstellingen dit jaar?
"Met Ariston hebben we onnodig twee steekjes laten vallen, waardoor we nu zes punten achterstaan. Misschien zit er nog een periode in, maar ik ga ervan uit dat we bovenin het linkerrijtje kunnen eindigen. Met Taurus gaan we proberen twee ploegen onder ons te houden; vier clubs zou nog mooier zijn."