Een deel van het personeel van Aanmelder.nl, met uiterst links Freek Zindel en als tweede van links Jelle Roozenburg.
Een deel van het personeel van Aanmelder.nl, met uiterst links Freek Zindel en als tweede van links Jelle Roozenburg. Foto: Jesper Neeleman

Delftse bedrijf Aanmelder.nl wil wereldleider worden
en een leven redden

DELFT – Het ondernemersevent De Kracht van Delft gaat ook dit jaar gepaard met een ondernemersverkiezing. Eén van de bedrijven die zich hiervoor aanmeldde is Aanmelder.nl.

Het thema rond de verkiezing dit jaar is 'Delftse helden. Ondernemers geven de stad smoel.' En dat doet Aanmelder.nl. Het bedrijf begon ooit in een stoffige oude zolderkamer in de laagbouw van de faculteit Elektrotechniek. Jelle Roozenburg (34) en Freek Zindel (35) waren er domweg gelukkig. Ze begonnen klein en groeiden groter. Nu willen ze Nederland veroveren en hebben ze ambitie om ook in Europa – en vervolgens over de hele wereld - marktleider te worden. En ze willen een leven redden, waarover later meer.
Aanmelder.nl maakt het organisatoren van evenementen en congressen makkelijk. Zij kunnen via het Delftse bedrijf zelfs binnen 5 minuten een website maken met daarop opties als het versturen van uitnodigingen, kaartverkoop en registratie van de gasten. "Het hele traject, tot en met de communicatie achteraf", voegt Freek Zindel eraan toe. Zo'n website is bij het organiseren van een professioneel evenement, seminar of congres geen overbodige luxe. Omdat de systemen rond Aanmelder.nl alle technische snufjes verzorgen, kan de klant meer tijd besteden aan de creatieve kant van het event.
Het Delftse bedrijf, dat opereert vanuit YES!Delft, heeft vooral klanten in de hoek van vaklieden en professionals. Aanmelder.nl heeft al lokale klanten gehad zoals de organisatie van de OWee, maar ook opdrachten gedaan voor grotere bedrijven als Opel, Achmea, Aegon en Nikon. "We zijn in 2008 begonnen en groeien heel hard", vervolgt Roozenburg. "We zijn steeds op zoek naar nieuwe mensen. Die groei associeer ik met kracht. Het Delftse associeer ik met onze opleiding in Delft, onze kennis en creativiteit."
Voormalig informaticastudenten Jelle Roozenburg en Freek Zindel reisden enkele jaren geleden naar Sillicon Valley om te zien en ervaren hoe in dit Mekka der techneuten werd gewerkt. "Wij zijn niet zulke snelle jongens als de mensen daar", geeft Roozenburg aan. "Maar we vonden het wel goed ter inspiratie, en om een vleugje Amerikaanse opportunisme mee terug naar Delft te nemen."
Hun personeels- en klantenbestand is groeiende. In Nederland zijn, vertellen de twee, zo'n tien bedrijven die hetzelfde doen als Aanmelder.nl. "Waarvan er een stuk of drie, vier soortgelijke bedrijven, die even professioneel bezig zijn", voegt Zindel eraan toe.
-Hoe onderscheiden jullie je van hen?
Zindel: "Door het gebruiksgemak dat wij bieden en hoe de websites smoelen. Een event moet leuk zijn, dus wij bieden een mooi en handig product om mee te werken. Administratief gerichte software is vaak wat droog en met veel knopjes, wij hebben het geprobeerd makkelijker te maken. Bedrijven voor wie we dit maken hebben doorgaans veel verloop, dus ook in die zin is het handig als nieuwe werknemers en snel mee aan de slag kunnen."
Roozenburg: "Wij hebben op onze website een grote knop waar je op kunt drukken, daarna krijg je een formulier en binnen vijf minuten heb je je eigen website waarmee gasten zich kunnen registreren en jij kan laten zien wat je te bieden hebt. Dat is niet overdreven. We kunnen zulke sites bovendien in het Engels en Duits maken, daarmee onderscheiden we ons van Nederlandse concurrenten."
Aanmelder.nl kan de organisatie van een evenement zo'n 20 minuten tijd per gast besparen. "We hopen zoveel organisatoren te kunnen helpen dat, als je al hun gasten bij elkaar optelt en keer twintig minuten doet, we bij elkaar één mensenleven aan tijd kunnen besparen", zegt Zindel.
Ze vinden het goed dat in Delft een ondernemersevent als De Kracht van Delft wordt georganiseerd. "Je moet jezelf als stad op de kaart zetten", vindt Zindel. "Delft mag geen Rotterdam-noord of Den Haag-zuid worden. Delft heeft een eigen identiteit en verdient een eigen plekje. Nu we ons hebben aangemeld voor de ondernemersverkiezing rond de Kracht van Delft, willen we ook dolgraag winnen. We zitten hier al zeven jaar, zijn een echt Delfts bedrijf en het zou een mooie statement zijn als we voortaan kunnen zeggen: De kracht van Delft; dat zijn wij."


Aanmelden kan alleen dit weekend nog

De eerste aanmeldingen voor De Kracht van Delft zijn al binnen… Maar er kan altijd meer bij. Dus, ondernemend Delft, wees trots op wat je doet en meld je aan voor de verkiezing. Dit kan nog tot en met zondag 18 oktober via de website www.dekrachtvandelft.nl. Via deze website is het ook mogelijk om je als bezoeker aan te melden. Hier is bovendien meer informatie te vinden over het event, dat dinsdag 24 november in Theater de Veste plaatsvindt.