Veel betrokkenen van de spinningmarathon van de Lions Club Delft kwamen dinsdag bijeen om terug te blikken op de actie en de cheque te overhandigen. Centraal op de foto, poserend met de cheque, Eric Boer (links) en Jaap van den Heuvel (rechts).
Veel betrokkenen van de spinningmarathon van de Lions Club Delft kwamen dinsdag bijeen om terug te blikken op de actie en de cheque te overhandigen. Centraal op de foto, poserend met de cheque, Eric Boer (links) en Jaap van den Heuvel (rechts). Foto: Koos Bommelé

Iedereen is dolblij met opbrengst van spinningmarathon van jubilerende Lions Club Delft

DELFT – Lions Club Delft bestaat dit jaar 50 jaar en vierde dit jubileum met een spinningmarathon op de Markt. Dit leverde 20.000 euro op voor de Stichting Vrienden van Reinier.

De spinningmarathon was begin september. Ruim 300 deelnemers trapten zich toen in het zweet om geld in te zamelen. Zij waren niet de enigen die hun steentjes bijdroegen. De Delftse sportscholen Mega Fitness, Basic Fit en SportsArt zorgden ervoor dat er honderd spinningfietsen op de Markt stonden, RODI Media zh zorgde voor publiciteit en veel bedrijven uit Delft en de regio sponsorden met gelden, 'handjes' of met spullen.
Al die inzet was niet voor niets, want aan het einde van de fietsrit was er 20.000 euro ingezameld. Afgelopen dinsdag werd de cheque uitgereikt, waar anders dan in het nieuwe Delftse ziekenhuis. "Het was een erg leuke middag", blikt Eric Boer van de Lions Club Delft terug. Met de opbrengst wordt onder meer een nieuwe nierdialysefiets bekostigd. "Eén van de verpleegkundigen gaf daarom een toelichting over zulke fietsen. Leuk en informatief om van een specialist te horen wat je met die fietsen kan en wat het betekent voor patiënten. We zijn nog op een patiëntenkamer geweest, dan weet je waar je het voor doet." Eric Boer sprak de aanwezige Lions, sponsors, partners en medewerkers van het ziekenhuis toe en bedankte iedereen voor zijn of haar inzet en betrokkenheid. Ook Jaap van den Heuvel, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, nam het woord. Hij vertelde dat het ziekenhuis is opgeleverd met het hoognodige, maar dat ze alle extra's goed kunnen gebruiken om het verblijf er voor de patiënten nog prettiger te maken.
Lions Club Delft hoopte met de spinningmarathon 10.000 euro in te zamelen. Het werd uiteindelijk het dubbele. "Daar zijn we buitengewoon content mee. Hiermee kan niet alleen een nierdialysefiets worden gekocht, maar kan ook een kamer op de spoedeisende hulp, die specifiek voor kinderen is, worden ingericht. Normaal gesproken zijn dit wat steriele en niet bijster gezellige kamers. Voor kinderen die pijn hebben of niet lekker zijn, is het goed als ze in zo'n ruimte wat kleuren en afleiding hebben, met speelgoed of bewegende beelden. Dat leidt af van hun vervelende situatie. In één kamer kan dat met de opbrengst worden gerealiseerd. Het hoofd van de spoedeisende hulp was bijna tot tranen toe geroerd." Ook de Lions hebben een goed gevoel overgehouden aan hun jubileumactie. "Het is altijd leuk als je je doel haalt, als je dat ook nog eens verdubbelt is dat geweldig. Ik denk dat we iets hebben neergezet waar Delft warm voor liep. We kijken nu met veel plezier op de actie terug."