Ook de vorige editie van de Maakweken, toen onder meer deze dansworkshop werd georganiseerd, was een succes.
Ook de vorige editie van de Maakweken, toen onder meer deze dansworkshop werd georganiseerd, was een succes.

Kinderen en volwassenen beleven
een creatieve herfstvakantie in Poptahof

DELFT – Kinderen en volwassenen kunnen in de herfstvakantie, van maandag 19 tot en met zaterdag 24 oktober, een creatieve klus vakantie beleven in het Poptapark en het winkelcentrum.

Hier is die week een sprankelend programma met leuke workshops op het gebied van dans, dino's, beeldende kunst, muziek en theater en presentaties. De activiteiten voor jeugd zijn 's middags, 's avonds volgt het programma voor volwassenen.
Eén van de klussen deze herfstvakantie voor bewoners en vrijwilligers is het opknappen van de verwaarloosde muurtjes van de speelplaats naast Moe's Tuin in Poptahof-Noord. Het Haagse bureau 'Things to make and do' maakte hiervoor een prachtig ontwerp, waarmee de speelplaats weer jaren vooruit kan. Er is 140 vierkante meter te schilderen en iedereen mag mee komen kleuren.
Een Russisch kunstenares maakt met deelnemers aan Delftse Maakweken tussen de blauwe palen in het park een kunstwerk van gesnoeide takken: 'Nest'. Een andere kunstenaar last van afgedankte fietsframes een kunstwerk dat is geïnspireerd op de naamgever van Poptahof, de mysterieuze grootboer Popta uit Friesland. Naar verluidt bezat hij in de 12de eeuw Popteswolde, later Abtswoude, in het moerasbos waaruit Delft en omgeving toen bestond. Een aantal workshops tijdens de Maakweken zijn geïnspireerd op de expositie van levensgrote dinosaurussen die in oktober nog te zien is in winkelcentrum Hoven Passage. Op zaterdagavond 24 oktober is er tussen 19.00 uur en 21.00 uur de eindpresentatie 'Made in Delft – Dwalen door Poptahof' met een rondgang langs alle projecten die tijdens de Maakweken zijn gerealiseerd. Verzamelpunt voor de wandeling is de ingang van Hoven Passage bij supermarkt Dirk. Op www.maakweken.nl is een overzicht te vinden van het aanbod en de tijden. Deelname is gratis.