KIJK Live! brengt het magazine KIJK tot leven en komt 22 oktober naar het Science Centre.
KIJK Live! brengt het magazine KIJK tot leven en komt 22 oktober naar het Science Centre.

KIJK Live!, een spraakmakend event over wetenschap en technologie,
komt naar het Science Centre Delft

DELFT – KIJK Live!, een spraakmakend event over wetenschap en technologie dat wordt georganiseerd door de makers van KIJK, komt donderdag 22 oktober naar het Science Centre Delft.

KIJK Live! brengt het magazine tot leven en geeft wetenschappers en experts letterlijk een podium. De setting is informeel: aanwezigen staan oog in oog met enthousiaste deskundigen en er is volop ruimte voor vragen en persoonlijk contact. Extra bijzonder aan de editie van 22 oktober is dat bezoekers voorafgaand aan het avondprogramma, dat duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur, gratis het Science Centre Delftkunnen bezoeken. Hier krijgen ze een intrigerend kijkje in de 'onderzoekskeuken' van TU Delft.
KIJK Live! brengt de hele avond een mix aan fascinerende onderwerpen en experts uit de wereld van wetenschap en technologie. Voor 22 oktober zijn al meerdere programma-items bekend. Natuurkundige Laura van der Schaaf legt uit hoe het immens grote experiment Virgo naar 'rimpels in de ruimtetijd' zoekt. Hoogleraar dierenecologie Liesbeth Sterck vertelt over schokkend agressief gedrag bij apen en wat dit te maken heeft met onze menselijke aard. Sterrenkundige Frans Snik praat de bezoeker bij over het project iSPEX, waarbij iedereen met zijn eigen smartphone kan meten hoeveel schadelijke fijnstof er in de lucht zit. Na een Nederlandse start verovert iSPEX nu Europa – en wie weet daarna de wereld? Daarnaast is er de befaamde science & tech mini-pubquiz!
Meer weten? Na afloop van KIJK Live! is er gelegenheid tot naborrelen met redactie en sprekers. De toegang is gratis na aanmelding. Aanmelden kan via e-mailadres info@kijkmagazine.nl met als titel 'KIJK Live! Delft' en in het bericht de namen van de bezoekers. Zie voor meer informatie de website www.kijkmagazine.nl/kijklive.