Vloeren met een betonuitstraling zijn vandaag de dag razend populair.
Vloeren met een betonuitstraling zijn vandaag de dag razend populair. Foto:

Dé trend op vloerengebied: betonuitstaling

DELFGAUW – Steeds meer mensen willen een vloer met een betonuitstraling in hun woning of bedrijfspand. Dat merken Sebastiaan Bremer en Matthias van Baarle van Qualityfloor en Van Baarle Vloeren.

Ze krijgen hier steeds meer aanvragen van zowel particulieren als zakelijke klanten voor. Vanuit hun gezamenlijke showroom aan de Groothandelsweg 15 op bedrijventerrein Ruyven in Delfgauw bieden zij verschillende vloeren met een betonuitstraling aan.
Van Baarle, de marmoleumspecialist van Delft en omstreken, geeft aan dat met marmoleum ook een industriële uitstraling kan worden gecreëerd. "Marmoleum is vooral bekend van vloeren met een gemarmerde kleur. Wij hebben echter ook de concrete collectie in ons assortiment. Dit zijn marmoleumvloeren met subtiele kleurnuances en grijstinten die ook voorkomen in een betonvloer." Volgens Van Baarle passen deze vloeren perfect in een modern interieur. "Bovendien is marmoleum een van de meest milieuvriendelijke vloeren, omdat het materiaal geproduceerd wordt met natuurlijke grondstoffen."

Industriële uitstraling
Naast het marmoleum van Van Baarle heeft Qualityfloor ook verschillende vloeren met betonuitstraling als specialiteit. "Vanuit onze klantenkring van architecten en interieurontwerpers komt steeds meer vraag naar een industriële uitstraling", vertelt Sebastiaan Bremer. "Naast onze egaliseermiddelen met afseallaag leveren wij kunststof gietvloeren en betonstucvloeren. Onze kunststofvloeren zijn kleurecht, erg elastisch en voelen warm aan." Doordat twee kleuren door middel van een spaan op de vloer worden verdeeld, ontstaat een gevlamde structuur. De kleuren en de intensiteit van de vlam kunnen door de klant zelf bepaald worden.
Qualityfloor levert ook betonstucvloeren in veel verschillende kleuren. "Deze vloeren zijn nog niet zo lang op de markt en geven een erg mooi effect", zegt Bremer. "De betonstuc wordt in twee lagen ruw op de vloer aangebracht en hierna geschuurd en afgelakt. De afwerking wordt hierdoor niet zo glad als bij een kunststof gietvloer. Er ontstaat een reliëf, net als bij een echte betonvloer. Een echte betonvloer is minimaal 6 cm dik, terwijl een betonstucvloer slechts een totale dikte van 3 mm heeft. Hierdoor is deze goed toe te passen in een woning." Een tijdje geleden was Qualityfloor nog te zien in het RTL 4-programma Grenzeloos Wonen tijdens het aanbrengen van een betonstucvloer.
Om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen deze verschillende producten, hebben Qualityfloor en Van Baarle Vloeren een nieuwe showroom. Hier zijn alle producten in veel verschillende kleuren op staal aanwezig. "Door de samenvoeging van onze bedrijven sinds 1 april jl. kunnen wij de klant een compleet scala aan vloeren aanbieden. De klanten kunnen alle soorten vloerafwerking zien en voelen, zodat ze het materiaal kunnen kiezen dat bij hun past", aldus Van Baarle.
Bel voor meer inormatie naar 015 - 285 2300 of kijk op de websites www.qualityfloor.nl en
www.vanbaarle.com.