Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop: Kiekendiefhof 15, Delft

DELFT – Angela en Rainier Koster zijn dertien jaar geleden vanuit Rijswijk naar deze vierkamer ééngezinswoning in Tanthof-Oost verhuisd. Na een tijdje samengewoond te hebben in een appartement, wilden ze verder in een echt huis. Ze kozen voor dit huis in Tanthof, omdat ze veel ruimte en grond kregen voor een redelijke prijs.

"Het grote voordeel van hier wonen is, dat dit huis in een woonerf staat met alleen bestemmingsverkeer", zegt Angela. "Hierdoor is er veel speelgelegenheid voor kinderen. Gevaarlijke situaties zullen hier nooit voorkomen. Bovendien kun je als ouder de spelende kinderen goed in de gaten houden vanuit het keukenraam."
Angela en Rainier hebben in de loop der jaren veel aan het huis gedaan. Heel recentelijk, vorig jaar nog, is het buitenschilderwerk helemaal gedaan. In de jaren daarvoor zijn de houten schroten vervangen door onderhoudsvrije keralit gevelbekleding. De eerste verdieping is voorzien van kunststof kozijnen en binnen zijn de badkamer en de toiletruimte helemaal vernieuwd. "Dat was in 2011", zegt ze. "De badkamer en de toiletruimte beneden zijn helemaal in dezelfde stijl vernieuwd. Helemaal in het begin, toen we hier net kwamen wonen, hebben we er al een andere keuken in laten zetten. En ook de vormgeving van de tuin is ons werk. Wij houden wel van een volle tuin met veel planten. Met ons zoontje van drie er nu bij, zijn we wel weer toe aan een volgende stap. Met een iets grotere tuin, zodat hij daarin vrij kan spelen. We oriënteren ons op een woning in de omgeving van Delft."
De woning is dus prima onderhouden. Belangstellenden zouden er dan ook zo in kunnen trekken. Eventueel nog wat in de eigen stijl brengen, maar verder hoeft er niets te gebeuren.
De inrichting van de woning is praktisch. Er is een ruime, tuingerichte woonkamer van 6.31 bij 5.17 meter met een nette laminaatvloer. De woonkamer loopt door in de keuken, die modern is vormgegeven en is voorzien van diverse inbouwapparatuur, een vijf pits gaskookplaat, een combi-oven (2014), een vaatwasser (2014), een koelkast en een vriezer. "Ja met de aanvulling van die nieuwe apparatuur is de keuken weer helemaal pico bello", zegt Angela.
Aan de achterkant van de woning is een tuin van 10 meter diep en ruim 5 meter breed. In de tuin zit je heerlijk vrij, omdat de huizen van de overburen op geruime afstand staan. De tuin is voorzien van een berging en een achterom. "Hier kun je heerlijk buiten zitten, maar er zijn nog meer manieren om van het buitenleven te genieten", gaat ze verder. "Het prachtige natuurgebied Midden-Delfland is vlakbij. Je bent er zo. Ook kun je zo in het Abtswoudsepark zijn."
Op de eerste verdieping is er een vierkante overloop. Aan de straatzijde is een heel grote slaapkamer van 3.06 bij 5.17 meter. "Dit waren oorspronkelijk twee kamers", zegt ze. "Wij vinden een ruime slaapkamer prettig, maar je zou hier ook weer een wandje kunnen plaatsen, zodat je twee kamers hebt."
De twee slaapkamers aan de achterzijde zijn respectievelijk 4.14 bij 2.11 en 4.14 bij 3.00 meter. Verder een prachtige badkamer, in 2010 gerealiseerd, en voorzien van een wastafel, een inloopdouche en de opstelplaats voor de wasmachine en droger. Via de vlizotrap op de overloop kom je op de vliering. "Eventueel kun je hier een dakkapel of zelfs een opbouw maken."
In de nabijheid van deze woning bevinden zich drie basisscholen, een kinderspeelplaats, winkels, openbaar vervoer en de uitvalswegen. De binnenstad is tien minuten fietsen.

De vraagprijs voor deze woning is 239.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding