Weinig panden zijn zo karakteristiek als het Armamentarium.
Weinig panden zijn zo karakteristiek als het Armamentarium.

Armamentarium biedt vele mogelijkheden

Het Armamentarium aan de Korte Geer 1 is een monumentaal pand in het hart van de oude binnenstad van Delft. Tot begin 2014 was in het gebouw het Legermuseum gevestigd. Het museum is inmiddels verhuisd naar Soesterberg.

Het oudste gebouw van het Armamentarium dateert uit 1602. Het gebouw deed in die jaren dienst als artillerie opslagplaats. In 1653 werd het Oost-Indisch pakhuis gebouwd en in het jaar 1692 werden deze twee gebouwen aan elkaar gekoppeld door middel van een tussengebouw.
De gebouwen hebben onmiskenbaar allure, maar hebben een eenvoudige structuur. Dat ligt besloten in de oorspronkelijke functie van het Armamentarium. Zware muren, karakteristieke vloeren en houten standvinken (kolommen) zorgen voor sfeervolle, grote en open ruimten rond binnenplaatsen. In 1989 is het portiersgebouw toegevoegd.

Vele mogelijkheden
Het Armamentarium heeft vele mogelijkheden in zich voor het organiseren van een spraakmakend evenement. Niet alleen de historische ambiance spreekt velen tot de verbeelding, ook de enorme ruimten binnen en buiten het pand en de flexibiliteit maken het Armamentarium tot een populaire, tijdelijke, evenementenlocatie.
Alle ruimten worden leeg verhuurd. U heeft de volledige vrijheid om uw evenement in te delen en in te richten naar uw specifieke wensen.
Desgewenst kan Motus Beheer u in contact brengen met partners op het gebied van catering, levering van meubilair, schoonmaak of licht en geluid.
Maar het staat u natuurlijk volkomen vrij om uw evenement te organiseren met door uzelf geselecteerde leveranciers.
Bent u geïnteresseerd in het organiseren van een tijdelijk evenement in het Armamentarium aan de Korte Geer in Delft?
Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 070 - 381 67 05 of e-mail adres info@motus-beheer.nl.
Wij informeren u graag.