'Het gaat er niet altijd gemoedelijk aan toe'

DELFT – De Delftse fractie van het CDA gaat op zoek naar de favoriete clubscheidsrechter van Delft. Fractievoorzitter David van Dis legt uit waarom.

– Hoe zijn jullie op het idee van zo'n verkiezing gekomen?
"We hebben het overgenomen van onze collega's uit Den Haag. Daar is de verkiezing al twee jaar een succes. Daarbij is het goed dat scheidsrechters ook eens in het zonnetje worden gezet."

– Is dat nodig?
"Dat denk ik wel. Zelf heb ik een jaar of zeven voor de KNVB gefloten en nu ben ik scheidsrechter bij de wedstrijden van Vitesse Delft 8. Daar gaat het er gelukkig nog gemoedelijk aan toe, maar dat is zeker niet altijd het geval."

– Zijn er al veel inzendingen?
"Eerlijk gezegd loopt het nog niet storm, maar de kandidaten druppelen binnen. Het leuke is dat het een heel gemengd gezelschap is met mensen uit alle leeftijden. De verkiezing geldt overigens niet alleen voor voetbalscheidsrechters, maar ook voor andere sporten. Als je iemand wil aanmelden kan dat nog deze week via
scheidsrechter@cdadelft.nl."

– Hoop je zelf hoge ogen te gooien?
"Ik ben uitgesloten van deelname, doordat ik met onder andere oud-betaald voetbalscheidsrechter en CDA-Kamerlid Peter Oskam deel uitmaak van de jury."