Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Ook de afgelopen weken is er weer genoeg gebeurd in de stad. Het begon met het Monumentenweekend. Prachtig natuurlijk, want Delft heeft zoveel bezienswaardigheden. Direct erop volgde 'tot eenieders genoegen' de kermis op de Markt. Helaas voor de ondernemers zat het weer doordeweeks niet helemaal mee, maar in het weekend was het beter te doen. Daarna werden we met horecaondernemers door Delft Serveert bij Hanos in Zwolle uitgenodigd om daar eens een kijkje in de keuken te nemen. Op 9 november opent in Delft de vestiging aan de Kleveringweg en ik ben er met de hoffotograaf ook rondgeleid; het wordt prachtig.
Dat geldt ook voor het voormalig Armamentarium aan de Paardenmarkt, waar we uitgenodigd werden op de vijfenzestigste verjaardag van Joop Roodenburg. Deze prachtige locatie is in prima handen.
Dan is er ook genoeg te vieren geweest. Het idee van de POPronde is hartstikke leuk, alleen zou de muziekkeus volgens velen nog wat anders kunnen. Verder was er het vijfjarig bestaan van het Boterhuis onder de nieuwe eigenaar en vierden we in het laatste weekend van september het vijfentwintig jarig bestaan van De Sjees, waarvan tien jaar door ons gerund. In hetzelfde weekend was Delft Serveert en Blue Sunday en ik moet zeggen dat het echt reclame voor Delft was. De parkeergarages stonden dat weekend vol.
Ook het afgelopen weekend was er weer genoeg te doen. Live op Jan's Dienblad is aan een nieuwe serie begonnen en ook de Delft op Zondag Miniconcerten zijn er weer. Het is echt de moeite waard om daar eens te gaan kijken. Verder zijn we naar het Oktoberfest in de BIERfabriek geweest en ook dat was leuk. Iedereen was verkleed. Ook bij Huug en Waldi's bleek dit Duitse feest in Delft aan te slaan. Het nadeel was wel dat er niet alleen Duitse schlagers, maar vooral discomuziek werd gedraaid.
Waar ik nu naar uitkijk is de Delfiade, die van 16 tot en met 25 oktober plaatsvindt. Tom Wagemans heeft een programma neergezet, waarin een week misschien zelfs nog wel wat kort is. Bovendien gaan we eind deze maand naar het vierentwintigste Nachtburgemeesterscongres in Sint Moergestel, waar we Delft weer even op de kaart gaan zetten.
Ten slotte wil ik nog even kwijt dat ik het erg jammer vind dat mijn collega van de dag structureel wordt afgebrand door de Delftse politici. Afbranden in de media is makkelijk, maar als je volwassen bent, houd je de kritiek binnenkamers. Ook zou je de goede dingen kunnen benoemen: zo is met het binnenhalen van Hanos weer heel wat werkgelegenheid ontstaan.